Politik

Brian Mikkelsen: Tiden er inde til at prøve kræfter med nye udfordringer

Efter 24 år i dansk politik siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) stop. Han udtræder nu af regeringen og skal fremover være adm. direktør i Dansk Erhverv.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tjekker ud af regeringen og ind hos Dansk Erhverv, hvor han fremover skal være adm. direktør. Arkivfoto: Stine Bidstrup.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen skifter ministerkontoret ud med direktørstolen i Dansk Erhverv.

Den konservative minister, der har siddet 24 år i Folketinget og været minister i sammenlagt 12 år, skal fremover være adm. direktør i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

»Efter mange spændende og interessante år i politik, er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer,« udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

»Jeg er beæret og stolt over at være Dansk Erhvervs nye adm. direktør. Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer,« fortsætter han.

Brian Mikkelsen afløser Jens Klarskov på posten som adm. direktør i Dansk Erhverv. Jens Klarskov nåede at stå i spidsen for landets næststørste erhvervsorganisation i 10 år.

»Jeg vil gerne anerkende og takke Jens Klarskov for den store indsats, han siden 2008 har ydet Dansk Erhverv sammen med Dansk Erhvervs dygtige medarbejdere. Der er tale om et meget flot stykke arbejde, der har resulteret i den stærke position Dansk Erhverv har i dag. Men tiden er inde til at lade nye kræfter træde til, der kan føre Dansk Erhverv videre i henhold til vores strategi,« udtaler Dansk Erhvervs formand Jens Mathiesen i pressemeddelelsen.

Brian Mikkelsen har beklædt posten som erhvervsminister siden november 2016, hvor De Konservative og Liberal Alliance dannede regering med Venstre.

Under VK-regeringen fra 2001 til 2011 nåede han at få tre forskellige ministertitler. Fra 2001 til 2008 var han kulturminster, fra 2008 til 2010 var han justitsminister og herefter økonomi- og erhvervsminister frem til folketingsvalget i efteråret 2011.

»Jeg glæder mig til, sammen med Dansk Erhvervs dygtige kolleger, lige fra yngste elev til direktionen, at arbejde som et team på den fælles rejse med at udvikle og styrke Dansk Erhverv, både på medlemsbetjeningssiden, på interessevaretagelsessiden og på medlemsakkvisitionssiden. Dansk Erhverv har alle forudsætninger for at blive en endnu større succes. Jeg er helt klar og fuld af energi,« udtaler Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen

BRANCHENYT
Læs også