Politik

Tidligere topminister starter eget lobbybureau

Tidligere økonomi- og erhvervsminister og formand for De Konservative, Bendt Bendtsen, vil starte sit eget public affairs-firma, når han til foråret vender tilbage til Danmark efter 10 år i Bruxelles.

Bendt Bendtsen (i midten) ses her foran Amalienborg ved præsentationen af en regeringsrokade i 2005. Til højre ses daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen.

Når den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti og mangeårige topminister i 00’ernes VK-regering Bendt Bendtsen til foråret stopper som medlem af Europa-Parlamentet, bliver tilværelsen i Bruxelles ikke skiftet ud med et liv som pensionist hjemme i Danmark.

Bendt Bendtsen, der til foråret fylder 65 år, vil i stedet starte sit eget lobbybureau, der skal rådgive erhvervslivet, siger han i et interview med det politiske netmedie Altinget.

»Jeg starter mit eget konsulentfirma hjemme på Fyn 1. juni. Det skal konsultere små og mellemstore virksomheder i public affairs, blandt andet omkring grøn omstilling,« siger han.

Bendt Bendtsen meddelte allerede sidste år, at han ikke genopstiller til europaparlamentsvalget, der skal til afholdes til maj.

Dermed vinker Bendt Bendtsen farvel til Europa-Parlamentet efter 10 år. Han forlod dansk politik i 2009 til fordel for en karriere i Bruxelles, efter han gennem flere år havde beklædt posten som økonomi- og erhvervsminister og vicestatsminister i Anders Fogh Rasmussens (V) VK-regering.

Den politiuddannede Bendt Bendtsen startede sin politiske karriere i slutningen af 1980’erne, da han blev valgt ind i Odense Byråd.

I 1994 blev han valgt ind i Folketinget, og han sad som økonomi- og erhvervsminister fra 2001 og frem til 2008, hvor han overlod både formandsposten i Det Konservative Folkeparti og ministerposten til Lene Espersen.

BRANCHENYT
Læs også