Politik

Politisk modstand mod udenlandsk Radius-ejer

Elnettet skal blive på danske hænder, mener flere partier.

Flere partier går ind for at bremse Øresteds eventuelle salg af Radius til en udenlandsk køber. Elnettet skal blive på danske hænder, mener Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Det skriver Berlingske Business.

Den danske infrastruktur er for længst rykket ind på Christiansborg, da der hersker stor bekymring om, at Københavns elnet kan havne på udenlandske hænder.

Ørsted satte Radius til salg i sommer. I køberfeltet sværmer det med udenlandske bejlere, der i sidste uge gav bud på selskabet, der forventes at kunne handles til et tocifret milliardbeløb.

Men et forslag fra Enhedslisten, der vil tvinge finansminister Kristian Jensen (V) til at sælge Radius til danske hænder, får varm modtagelse fra flere partier.

- Vi vil sikre os, at det er danskerne selv, der har kontrol med elnettet, siger Enhedslisten erhvervsordfører, Pelle Dragsted, der bakkes op af René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti.

- Det er en model, vi kender og har tillid til, fordi man sikrer, at der ikke bare er nogle få mennesker, der kan skalte og valte med den danske infrastruktur. Vi vil i hvert fald kæmpe imod med næb og klør, hvis det for eksempel er en udenlandsk investeringsfond, der vil købe, siger han til Berlingske Business.

Alternativet bakker også op om Enhedens forslag, der skal sikre, at elnettet forbliver på danske hænder. Forslaget skal behandles efter nytår, skriver avisen.

Læs også
Top job