Politik

»I et demokrati kan man ikke være bekendt at pege fingre«

Det er for nemt at skyde på politikeres uvidenhed, og derfor skal man stille op, når telefonen ringer, mener Tine Thygesen, der har siddet med i mange politisk udpegede råd og paneler. Herunder flere, der var spild af tid.

Tine Thygesen er iværksætter, foredragsholder, CEO og stifter af en række selskaber. Hun mener, det er en borgerpligt at stå til rådighed, når politikere efterspørger viden, men opfordrer samtidigt politikerne til at tage de mange paneler alvorligt - ellers er det spild af tid for alle.  Foto: Ida Munch

Man siger ikke nej, når en minister ringer og spørger, om man vil side med i et vækstteam. Selvfølgelig skal man overveje, hvorvidt man bliver spændt for en PR-mæssig vogn og om det overhovedet vil føre til noget, men man siger ikke nej: For man har selv et ansvar for at hjælpe til.

Nogenlunde sådan kan en række erhvervslederes syn på at sidde med i diverse vækstteams og paneler under den forrige regering udlægges. Finans har talt med seks af dem, der har siddet med i fire forskellige grupper, og bedt dem komme med deres oplevelser af at være med. ..

BRANCHENYT
Læs også