Politik

Folkemødet har fået eget tag over hovedet og skal vare hele året

Med folkehøringer rundtom i Danmark vil Foreningen Folkemødet udvide den demokratiske debat ud over de fire dage i Allinge.

Foreningen bag Folkemødet på Bornholm har fået eget tag over hovedet midt i Allinge, hvor der i disse dage er gang i netop Folkemødet. På billedet er Jesse Jacob i gang med at male sin stand foran Folkemødehuset.
Foto: Laura Krogh

Engang var det teknisk skole, siden blev det bibliotek for Allinge-borgerne, men huset midt i byen stod også i perioder tomt og blev stille slidt ned. Nu troner det nyistandsatte hus med tårn og spir midt i Folkemødet, som i disse dage ventes at trække ca. 100.000 besøgende, og for øens borgmester, Winni Grosbøll (S), handler det om mere end at give Foreningen Folkemødet egen adresse og hoveddør.

»Det er selvfølgelig praktisk, at Folkemødets sekretariat har fået sit eget sted, men det rækker videre, fordi det samtidig er udtryk for ambitionen om, at Folkemødet ikke bare er en firedages festival i Allinge, men skal danne rammen om en demokratisk debat hele året rundt,« siger hun, der var med til at starte Folkemødet i 2011 og i dag sidder i foreningens bestyrelse...

BRANCHENYT
Læs også