Politik

Marvel-forfatter nægtet udgivelse for bemærkning om Donald Trump

Tegneren Art Spiegelman blev fortalt, at Marvel Comics ikke tillader sine publikationer at have et politisk ståsted.

Den amerikanske tegneserietegner Art Spiegelman er eftersigende blevet bedt om at fjerne kritisk Trump-kommentar fra forordet til en ny Marvel-bog. Foto: Thomas Emil Sørensen

Den amerikanske tegneserietegner Art Spiegelman er blevet bedt om at fjerne kritisk Trump-kommentar fra et forord til en ny Marvel-bog.

Det skriver The Guardian.

Ifølge Art Spiegelman fik han selv at vide, at Marvel Comics forsøger at være apolitisk. Marvel Comics hører under Marvel Entertainments, et datterselskab til Disney, og formanden Isaac ’Ike’ Permutter har tidligere har doneret til Trumps præsidentkampagne.

Da Art Spiegelman afleverede forordet tilbage i juni, fik han eftersigende at vide, at Marvel Comics ”ikke tillader sine publikationer at have et politisk ståsted.” Tegneren blev derefter bedt om at fjerne den specifikke sætning ”I vores alt for virkelige verden er Captain Americas mest forbryderiske skurk, det Røde Kranium, i levende live på skærmen, og et Orange Kranium hjemsøger Amerika.”

Forordet er skrevet som introduktion til tegneserien Marvel: The Golden Age 1939-1949. I teksten sammenligner Art Spiegelman nutidige begivenheder med fascismens fremtog i 1930’erne.

Fjernede Art Spiegelman ikke kommentaren om Trump, ville det ikke blive udgivet, og han trak derfor sit forord fra forlaget og gik derefter til The Guardian.

Art Spiegelman slutter forordet med at påpege, at Isaac ’Irk’ Permutter ”er en gammel ven af Donald Trump, en uofficiel og betydningsfuld rådgiver samt medlem af præsidentens elite Mar-a-Lago-klub i Palm Beach, Florida.”

Art Spiegelman er særligt kendt for tegneserien Maus, der omhandler forfatterens far og hans overlevelse af Holocaust.

Marvel: The Golden Age 1939-1949 bliver publiceret til september. Det nye forord er skrevet af Marvel-redaktøren Roy Thomas.

Læs også