Politik
BREAKING

Venstre skal vælge ny formand og næstformand i september

Venstres hovedbestyrelse har besluttet, at der skal afholdes et ekstraordinært landsmøde 21. september.

Favorit til at blive ny formand for Venstre er partiets nuværende politiske ordfører Jacob Ellemann-Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det bliver på et ekstraordinært landsmøde 21. september i Herning, at Venstre skal vælge ny formand og næstformand, efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har trukket sig fra deres poster.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

På et ekstraordinært landsmøde vil det eneste punkt på dagsordenen være valget af formand og næstformand.

Det betyder, at Venstre som planlagt afholder partiets ordinære landsmøde i november.

Det var efter et møde fredag aften i Venstres forretningsudvalg og et hovedbestyrelsesmøde lørdag formiddag, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen meddelte, at de vil fratræde deres poster.

Venstres pressetjeneste oplyser, at formand Lars Løkke Rasmussen har trukket sig med øjeblikkelig virkning. Derfor bliver Kristian Jensen fungerende formand i perioden op til det ekstraordinære landsmøde i september.

Der er endnu ingen personer, der har meldt sig som kandidater til posten som partiets nye formand.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er blevet nævnt flittigt som det varmeste bud på en afløser for Lars Løkke Rasmussen.

Lørdag eftermiddag vil han dog hverken be- eller afkræfte, at han stiller op som formandskandidat.

- Lars Løkke Rasmussen har trukket sig, og det betyder, at vi står i en svær situation, men i dag har vi brug for at få plads til at sætte os ned og kigge ud over fjorden, siger han ved partiets hovedbestyrelsesmøde i Brejning.

- Det kalder på refleksion og omtanke, fordi vi skal videre, og vi skal videre sammen. Men i dag skal vi have lov til at tænke os om og ære dem, der har gjort en fantastisk indsats for vores parti og vores land, tilføjer han.

Han insisterer derfor på at vente med at kommentere et eventuelt kandidatur til posten.

Lars Løkke Rasmussen valgte sammen med næstformand Kristian Jensen at trække sig fra den politiske ledelse i Venstre lørdag formiddag.

Det skete efter stor politiske uro i partiet, hvor både navngivne og unavngivne Venstre-folk har krævet udskiftning på formandsposterne.

Læs også