Politik

Karsten Lauritzen peger på Støjberg som næstformand

Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg bør blive Venstres nummer et og to, siger Karsten Lauritzen til avis.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen mener, at Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg bør blive henholdsvis formand og næstformand for Venstre.

Det siger han til Politiken.

- At næstformanden skal hedde Inger Støjberg, handler om at kunne lave et godt team, siger Karsten Lauritzen i et interview i Politiken.

Karsten Lauritzen blev ved den nylige konstituering udnævnt til forsvarsordfører. Han siger dog i interviewet med Politiken, at han gerne vil være gruppeformand for folketingsgruppen.

Det er dog en opgave for den kommende ledelse at fordele den post, understreger han.

Ifølge Politiken var Karsten Lauritzen en prominent støtte af Kristian Jensen, der i weekenden annoncerede, at han stopper som næstformand. Det er også Kristian Jensen, der er gruppeformand.

Karsten Lauritzen ønsker ikke at uddybe over for Ritzau.

Både Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg har afvist at give en kommentar til Politiken.

I weekenden trak Lars Løkke Rasmussen sig som formand for Venstre, og Kristian Jensen annoncerede, at han stopper som næstformand. Derfor skal partiet i gang med at finde en ny ledelse.

En lang række folketingsmedlemmer, borgmestre og andre fremtrædende Venstre-folk har peget på Jakob Ellemann-Jensen som formand for partiet.

Politiske kommentatorer såsom Hans Engell har kaldt det "usandsynligt", at andre kandidater skulle melde sig.

Til gengæld har han og flere andre peget på, at det ikke på samme måde er oplagt, hvem der skal være næstformand.

Men en gruppe af prominente Venstre-folk har peget på, at tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg bør blive næstformand.

Gruppen inkluderer både formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, og den tidligere sundhedsminister og nuværende næstformand for folketingsgruppen, Sophie Løhde.

BRANCHENYT
Læs også