Politik

Kristian Jensen angriber Søren Pind: »Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden«

Kristian Jensen langer på Facebook ud efter sin eks-kollega fra Venstre, Søren Pind.

Kristian Jensen og Søren Pind sad i mange år i Folketinget sammen. Arkivfoto: Jens Dresling

Venstres snart forhenværende næstformand Kristian Jensen langer mandag offentligt ud efter sin eks-kollega fra Venstre, Søren Pind.

Baggrunden er en påstand fra Søren Pind, som er kommet frem i forbindelse med, at den tidligere minister er på vej med en bog.

I forbindelse med den kommende bog har Søren Pind i et interview til Berlingske sagt, at Kristian Jensen i flere omgange har forsøgt at vælte Lars Løkke Rasmussen som partiets formand.

»Allerede fra starten begyndte Kristian Jensen at undergrave Lars Løkke helt åbenlyst. Historien om Kristian Jensen er for mig historien om én lang illoyalitet og undergravende virksomhed,« har Pind uddybet i et interview med Berlingske.

Kristian Jensen afviser dog fuldstændigt Pinds fortælling og går i stedet til modangreb.

»Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag. Og har selvfølgelig ikke stået bag nogle læk om bilag fra Venstre eller andre steder,« skriver Kristian Jensen blandt andet.

»Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden. Det må ikke være en rar følelse, at være så opslugt i,« fortsætter han.

Det skarpe genmæle fra Jensen kommer i halen på længere tids uro i Venstre, som på et kommende ekstraordinært landsmøde skal vælge ny formand og næstformand, efter både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen efter hårdt pres har meddelt, at de trækker sig.

For nuværende er Jakob Ellemann-Jensen eneste kandidat til at blive ny formand og Inger Støjberg eneste kandidat til næstformandsposten.

Foruden uroen om formandsposten var der også søndag skvulp i Venstre-regi, da partiets europaparlamentariker Søren Gade var ude med riven efter dele af Venstres organisation på Christiansborg.

»Jeg ved udmærket godt, hvem jeg har som fjender derinde på Christiansborg,« lød det blandt andet fra Søren Gade til Ekstra Bladet i en sag om en medarbejder, han har hyret til arbejdet i Bruxelles.

Søren Pind trak sig i maj 2018 for politik. På daværende tidspunkt tjente han som uddannelses- og forskningsminister og medlem af Folketinget, men forlod altså på en og samme tid begge hverv.

»Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi,« udtalte Pind dengang til Berlingske.

BRANCHENYT
Læs også