Politik

DF er sure på ambassadørs modsvar til kritisk dokumentar om dansk udlændingepolitik

Den danske ambassadør i Australien bliver kritiseret af DF efter Twitter-dialog om dokumentar, der stempler Danmark som stærkt indvandrerkritisk.

Søren Espersen revser dansk ambassadør. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Det er især ét ord ud af en kort besked på to sætninger, der tirsdag har gjort Søren Espersen fra Dansk Folkeparti vred, skriver Politiken.

Beskederne er nedfældet af Danmarks ambassadør i Australien, Tom Nørring, som tirsdag eftermiddag på det sociale medie Twitter valgte at kommentere en ny australsk dokumentarudsendelse, der har stemplet Danmark som stærkt invandrerkritisk.

»Landet, der blev berømt for at redde sine jødiske borgere fra nazisterne har vendt ryggen til sine minoriteter,« konkluderer den australske journalist Hamish MacDonald blandt andet i forbindelse med udsendelsen.

Efter udsendelsen blev vist mandag aften i Australien, valgte Tom Nørring i første omgang at vedhæfte to kommentarer til den på Twitter.

I den første lod han forstå, at han betragtede udsendelsen som »unuanceret.« Dernæst kommenterede han dog også den australske professor Andrew Scotts udlægning af sagen, og det er i dét svar, han efter Dansk Folkepartis mening gik over stregen.

»Ja, den del af historien blev ikke fortalt i Foreign Correspondent i aften = At de danske vælgere klart forkastede den yderste højrefløjs fremmedfjendske politik,« skrev Nørring således ifølge Politiken i et tweet, som siden er blevet slettet.

Replikken faldt, efter Andrew Scott i første omgang havde skrevet:

»Stemmeandelen til Dansk Folkeparti, som aftenens Foreign Correspondent fokuserer på, faldt faktisk med 8,7 procentpoint i år ved folketingsvalget med et tab på 16 mandater, og den ligeledes optrædende racistiske højrefløjsklovn Rasmus Paludan formåede ikke at vinde en plads.«

Søren Espersen tolker den danske ambassadørs ord, som om han decideret kalder Dansk Folkeparti fremmedfjendsk. Derfor vil han tage sagen videre til udenrigsminister Jeppe Kofod.

»Han (Tom Nørring red.) repræsenterer Danmark, dronningen og det officielle Danmark derude, og der skal han holde sig fra det der, det mener jeg, han skal. Han må gerne skrive, at højrefløjen gik tilbage, men det er måden, det bliver formuleret på. Han går ind i Andrew Scotts måde at kommunikere på, og det bør han ikke gøre,« siger Søren Espersen til Politiken.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet, har i et skriftligt svar til Politiken gjort det klart, at man også herfra mener, Tom Nørring gik over stregen i det siden slettede tweet.

»I den konkrete sag mener jeg, at ambassadøren burde have gjort klart opmærksom på, at der var tale om hans egen personlige holdning og ikke om det danske Udenrigsministeriums holdning,« lyder det i svaret til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også