Politik

LA vil have dab-udbud undersøgt: »Jeg føler mig ikke overbevist om, at tingene er foregået, som de skulle«

Flere af Folketingets partier har offentligt ønsket, at udbuddet skal gå helt om.

Der blev lagt blomster foran Radio24Syv på radioens sidste sendedag den 31. oktober. Foto: Gregers Tycho

Folketingets medieordførere udspurgte tirsdag fungerende kulturminister Rasmus Prehn samt Radio- og tv-nævnet om forløbet op til Radio Louds sejr i dab-udbuddet.

Mødet kom på baggrund af at mange af Folketingets partier havde meddelt kulturminister Rasmus Prehn, at man ønskede flere spørgsmål vedrørende forløbet om udbuddet besvaret.

Mødet var sat til at vare to timer, men først da to en halv time var gået, forlod den første politiker - Liberal Alliances politiske ordfører og partileder, Alex Vanopslagh - mødet. Han ønsker at lade en uvildig part vurdere, om forløbet var foregået på en korrekt måde.

»Man skal ikke lede efter fejl, der ikke er der, men jeg føler mig ikke overbevist om, at tingene er foregået, som de skulle,« sagde han på vej ud fra mødet, hvor der ifølge Vanopslagh blev diskuteret, om Folketingets Ombudsmand eller Rigsrevisionen kunne kigge på sagen.

LA har også tidligere, lige som De Radikale, offentligt åbnet for at lade udbuddet gå om, og dagens møde fik altså ikke Alex Vanopslagh overbevist om at skifte holdning.

Radio- og tv-nævnet afgjorde i oktober, at den nye ungdomsradio, Loud, havde vundet over den eksisterende Radio24syv i kampen om at sende på en ny dab-kanal.

Efter afgørelsen har det været kritiseret, at Radio Loud lægger op til at dække 82 pct. af landet, mens Radio24syv ville dække cirka 97 pct. Selve pointgivningen i forbindelse med afgørelsen har også været kritiseret.

Radio- og tv-nævnet har dog holdt fast i, at Loud er den rigtige vinder af dab-sendetilladelsen. Fredag oplyste nævnet, at de i alt 86 kritiske spørgsmål fra Radio24syv, Loud og Dk4 ikke har givet anledning til en anderledes vurdering.

»Sagen er lukket fra vores side i den forstand, at vi står på mål for vores afgørelse, og har gjort det rigtige i forhold til udbudskriterierne,« lød det fra nævnets formand Caroline Heide-Jørgensen efter tirsdagens møde med medieordførerne, som hun kaldte for en »god proces«.

Læs også