Politik
BREAKING

Brexitpartiet giver håndsrækning til Boris Johnson før valg

Beslutningen skal hjælpe den konservative premierminister, Boris Johnson, til sejr ved parlamentsvalget i Storbritannien 12. december. Foto: Dominic Lipinski/AFP

Brexitpartiet, der ledes af EU-skeptiske Nigel Farage, vil ikke udfordre de konservative pladser i parlamentet ved det kommende britiske valg.

Det siger Farage mandag i Hartlepool i England under sin valgkamp.

- Brexitpartiet kommer ikke til at udfordre de 317 sæder, som Det Konservative Parti vandt ved det seneste valg.

- Vi kommer til gengæld til at fokusere hele vores indsats på de pladser, som indtages af Labour-partiet, der fuldstændig har forladt deres valgprogram fra 2017, lyder det fra 55-årige Nigel Farage.

Beslutningen skal hjælpe den konservative premierminister, Boris Johnson, til sejr ved parlamentsvalget i Storbritannien 12. december.

Formålet er således at forhindre, at tilhængere af brexit fordeler deres stemmer mellem Det Konservative Parti og Brexitpartiet.

- Beslutningen forhindrer, at en ny folkeafstemning finder sted, siger Farage.

Boris Johnson byder Farages udmelding velkommen. Premierministeren siger, at et "hung parliament" er den største trussel mod brexit.

"Hung parliament" henviser til et valgresultat, hvor ingen partier får de nødvendige 326 mandater til et absolut flertal.

Også Sara Hobolt, der er professor med speciale i valg ved London School of Economics, kalder udmeldingen for godt nyt for Johnson.

- Det er tydeligvis godt for Det Konservative Parti. Primært fordi vi ved, at Brexitpartiet hovedsageligt truer de konservative stemmer.

- Farage sender et signal om, at Boris Johnson repræsenterer den ægte brexitstemme, og det har stor betydning. Hvis jeg var Boris Johnson, ville jeg være ret glad for det her, siger Sara Hobolt.

Læs også