Politik

Johnson og Farage ville ikke i tv-debat om klimaet - så de blev erstattet af to dryppende isskulpturer

Tv-debatten på Channel 4 har fået et særegent twist. Ifølge et medie truer De Konservative med at gennemgå kanalens licens efter valget.

Boris Johnson har allerede deltaget i flere debatter i valgkampen. Men han er altså ikke med torsdag. Arkivfoto: Jonathan Hordle/ITV

Torsdag aften har tv-kanalen Channel 4 kaldt alle de britiske partiledere til tv-debat om klimaforandringer som led i valgkampen.

Hverken premierminister Boris Johnson fra De Konservative eller Brexitpartiets leder Nigel Farage har dog haft mulighed eller lyst til at medvirke.

Deres pladser kommer dog ikke til at stå tomme. De bliver i stedet udfyldt af to isskulpturer, som udsendelsen igennem langsomt vil stå og smelte.

»Disse to isskulpturer - som repræsenterer krisen på Jorden - vil tage plads i stedet for Boris Johnson og Nigel Farage i aften, efter de afslog vores invitation om at deltage som partiledere,« har Channel 4 skrevet på dets Twitterprofil ledsaget af en video af de to isskulpturer.

Opslaget blev på blot dets første halve time delt knap 2.000 gange og bredt omtalt.

Selvom Boris Johnson altså har valgt ikke at deltage i debatten har skulpturerne ifølge Buzzfeed vakt opsigt hos hans parti.

Mediet citerer således en kilde i partiet for, at man efter valget - hvis man genvinder magten - vil gennemgå Channel 4's sendetilladelse som public service-medie.

På sociale medier har en del brugere taget en kritisk tilgang til Channel 4's valg om at stille isskulpturerne op. Flere mener, at kanalen er for politiserende.

Redaktør for Channel 4's nyheder, Ben de Pear, har uddybet beslutningen:

»Disse to isskulpturer repræsenterer krisen på Jorden - ikke i nogen menneskelig form, men som en visuel metafor for De Konservative og Brexitpartiet, efter deres ledere har afvist vores gentagne invitationer om at deltage i aftenens vitale klimadebat.«

Læs også