Politik

Selvstændige får deres egen barselsfond, men skal selv betale

Regeringen og partierne bag finansloven for næste år vil genoplive en barselsfond for selvstændige - få overblikket her.

I 2016 skrottede den daværende borgerlige regering en barselsfond for selvstændige efter megen kritik af bl.a. hvem der overhovedet skulle med i ordningen. Nu har partierne bag finansloven for næste år besluttet at indføre en ny barselsfond for alle reelt selvstændige. Arkivfoto: Tobias Nicolai.

Siden 2016 har selvstændige - modsat store dele af det øvrige arbejdsmarked - ikke haft en barselsfond. Efter megen kritik af den daværende ordning afskaffede den daværende borgerlige regering en kun få måneder gammel barselsfond for selvstændige, men nu skal selvstændige igen betale ind til solidarisk finansiering af hinandens udgifter til at gå på barsel.

Det er resultatet af finanslovsaftalen mellem regeringen og de tre støttepartier. En ny barselsfond for selvstændige har været et krav fra både SF og Enhedslisten, ligesom medlemsorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMV-Danmark har ønsket en ny obligatorisk barselsfond...

BRANCHENYT
Læs også