Politik

Salvini vil tage sin retssag med åben pande

Italiens tidligere indenrigsminister Matteo Salvini skal i retten for at have nægtet et kystvagtskib med reddede migranter at komme i land. Han satser på at få befolkningen med sig.

Ruten over Middelhavet mod Italien er igen populær. Mens det italienske senat debatterede om tidligere indenrigsminister Matteo Salvini, ankom det spanske ngo-skib ”Aita Mari” (billedet) med ca. 160 migranter til havnen i Messina på Sicilien. Foto: Pablo Garcia/AFP)

Hovedet højt og med hjertet hos italienerne. Italiens tidligere indenrigsminister Matteo Salvini gik i offensiven på de sociale medier, da det onsdag eftermiddag stod klart, at han kan retsforfølges for i juli at have forhindret ”Gregoretti”, et af den italienske kystvagts skibe, i at sætte 131 migranter i land på Sicilien. Salvini anklages for ulovligt at have tilbageholdt personer i seks dage.

Medlemmerne af den regering, som han tidligere var en del af, stemte for at ophæve hans politiske immunitet, og det betyder, at Salvini kan se frem til at bruge en rum tid i det traditionelt langsomme italienske retsvæsen og en mulig straf på op til 15 års fængsel og forbud mod at beklæde offentlige embeder...

BRANCHENYT
Læs også