Politik

Rapport: Magtfulde briter misbrugte børn, mens politikere og politi holdt hånden over dem

Efter års arbejde blev der tirsdag fremlagt en rapport med alvorlig kritik af britisk politi og politikere.

Udklip af den britiske presses dækning af sagen. Collage: Independent Inquiry Child Sexual Abuse

En uafhængig undersøgelseskommission i Storbritannien udgav tirsdag en rapport, der i utvetydige vendinger giver politi og politikere skylden for at have holdt hånden over magtfulde menneskers pædofili i årtier.

Rapportens resultater er blandt andet gengivet i The Guardian.

Den 173 sider lange rapport har primært fokus på 70'erne og 80'erne og navngiver blandt andet adskillige forhenværende parlamentsmedlemmer og andre fra regeringskvarteret Westminster, som var »kendt for at være aktive i deres seksuelle interesse i børn.«

Alle som én undgik de at blive retsforfulgt eller på anden måde mærke konsekvenser for deres handlinger.

»Politiet udviste ringe hensyn til de seksuelt udnyttede børn. Politiske partier viste, at de - selv indtil for nylig - var mere optagede af politiske konsekvenser end at beskytte børn fra skade,« lyder det i rapporten.

Den uafhængige undersøgelse blev søsat tilbage i 2014 af Theresa May, da hun endnu var indenrigsminister. Det tog dog lang tid, før undersøgelsen for alvor tog fart, da de første formænd for den hurtigt trådte tilbage grundet mulig inhabilitet.

Da arbejdet for alvor kom i gang var der også en kæmpe opgave at løse, da man kiggede så langt tilbage som 1960'erne samtidig med, at man også fulgte konsekvenserne helt frem til nu.

Man har også skulle forholde sig til ekstremt alvorlige anklager om et gennemorganiseret pædofilt Westminster-netværk.

De anklager blev bragt til torvs af den tidligere sygeplejerske Carl Beech, som satte navn på flere politikere, der skulle have stået bag mord og menneskehandel med børn med pædofili for øje.

Beech blev kendt skyldig i falske beskyldninger i fjor, og med den dom in mente lægger den nye rapport også disse rygter endegyldigt ned.

»Alligevel står det klart, at der er blevet begået alvorlige fejl af myndigheder i deres behandling af anklager om seksuelt misbrug af børn. Det har inkluderet en mangel på anerkendelse, at vende et blindt øje til det, aktivt at beskytte pædofile og at dæmme op for beskyldninger,« skrives der i rapporten.

BRANCHENYT
Læs også