Serier

Politikers firma er i tovene på grund af corona

Pengene vælter ud af kassen, siger direktøren i virksomhed, der er ejet af den tidligere konservative erhvervsminister Rasmus Jarlov .

Corona rammer verden
Tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov ejer firmaet Hamlet Tours, der er økonomiske problemer på grund af corona-krisen. Foto: Linda Johansen

Et firma ejet af den konservative politiker og tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov er i store økonomiske problemer på grund af corona-krisen.

Firmaet Hamlet Tours arrangerer guidet sightseeing for turister i og omkring København og har eksisteret siden 2012.

Men virksomheden har ikke haft en eneste tur siden tirsdag, og kunder, der har reserveret og forudbetalt ture langt ind i 2020, afbestiller nu i stor stil og skal have deres penge retur, fortæller direktør Peter Hauge Johansen.

»Vi har ingen omsætning. I stedet vælter pengene ud af kassen,« siger han.

Firmaet har ifølge direktøren 18 ansatte. De er timelønnede og er derfor sendt hjem uden løn. Han er selv den eneste, der er ansat med fast løn.

For at minimere firmaets omkostninger er lejemålet opsagt, alle medarbejdere er sendt hjem, mens Peter Hauge Johansen selv er gået i frivillig isolation i et sommerhus i Nordsjælland efter en skirejse til Italien.

»Det er meget kritisk,« siger han og nævner, at der er tre måneders opsigelsesvarsel på lejemålet.

Dertil kommer, at firmaet ifølge direktøren betaler 30-40.000 kr. om måneden på at lease minibusser, der nu står bomstille.

Der er ingen offentligt tilgængelige regnskaber, da der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, men ifølge Peter Hauge Johansen havde firmaet i 2019 en omsætning på ca. 6 mio. kr.

Rasmus Jarlov er den eneste ansvarlige deltager i selskabet, hvis økonomi dermed kan få direkte indflydelse på Jarlovs privatøkonomiske forhold.

Peter Hauge Johansen siger, at der stadig er penge i kassen lidt endnu.

»Hvis det fortsætter tre måneder mere, så er vi færdige, men vi gør selvfølgelig alt for at overleve,« siger han.

Peter Hauge Johansen opfordrer regeringen til at komme med mere hjælp til nødlidende erhvervsvirksomheder, end det der allerede er blevet præsenteret.

Hamlet Tours er ekstra hårdt ramt af, at regeringen har lukket alle museer og kulturinstitutioner.

»Jeg ved ikke, hvordan man kan gøre det i praksis, men vi har brug for en eller anden form for kompensation for de indtægter, vi mister, når man f.eks.. lukker museer. Vi har fået taget brødet ud af munden, og vi er ikke det eneste firma, der lider,« siger han.

Rasmus Jarlov har sendt følgende kommentar i en e-mail:

»Jeg vil næsten hellere dø end at lukke den virksomhed, som jeg har bygget op de sidste otte år. Det kommer ikke til at ske, selvom der helt sikkert bliver underskud i år. Men det tegner til en sæson, hvor vi får meget svært ved at tilbyde ret meget arbejde til vores guider, og det er jeg vanvittigt ked af, for de har jo brug for indtægterne.«

Læs også
Top job