Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen stiller virksomheder lønkompensation i udsigt

Regeringen er på vej med hjælp til private virksomheder, så de kan fastholde medarbejdere i stedet for at fyre. Erhvervslivet, fagbevægelsen og Venstre har krævet lønkompensation.

Corona rammer verden
Regeringen er parat til at holde hånden arbejdspladser i hårdt ramte virksomheder og arbejder på højtryk på modellen, lover beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. 
Arkivfoto: Jens Dresling

Hårdt trængte private virksomheder kan se frem til under en eller anden form at få statslig hjælp til at udbetale løn i stedet for at fyre medarbejdere som følge af de økonomiske følger af coronakrisen.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Løftet kommer efter, at såvel erhvervslivet som toneangivende fagforeninger som Dansk Metal og 3F suppleret af Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har krævet lønkompensation til hårdt ramte private virksomheder.

»De sparker en åben dør ind. Vi er allerede i gang med at se på initiativer, der kan gøre, at virksomhederne kan holde på medarbejderne i stedet for at afskedige dem,« siger Peter Hummelgaard.

Den præcise udformning af den nye håndsrækning til erhvervslivet er Peter Hummelgaard endnu ikke klar til at melde ud, men han understreger, at regeringen arbejder på højtryk, og at der vil komme en model snarest.

»Vi er i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter, og jeg håber, at vi i fællesskab kan have en løsning klar meget snart,« siger Peter Hummelgaard.

Jakob Ellemann-Jensen nævnte tidligere fredag en model med tre fjerdedeles kompensation og et loft på 30.000 kroner som »et godt sted at starte«, men der skal være klarhed over regningen, inden den udskrives

»Vi skal vide, hvad det her kommer til at koste, men også hvad det kommer til at koste, hvis vi lader være,« lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

»Der er ingen tvivl om, at det her er dyrt, og hele denne situation med coronavirus bliver dyr for Danmark, men den bliver væsentlig dyrere, hvis vi pludselig står uden de arbejdspladser, som folk er dybt afhængige af. Det er derfor, vi har brug for at holde hånden under de danske arbejdspladser, så folk har noget at leve af.«

3F-formand Per Christensen advarede fredag om, at afskedigelserne er begyndt:

»Nu ser vi for alvor afskedigelser. Det er derfor vigtigt i denne helt særlige situation, at det er fokus på hjælpepakker til de lønmodtagere, der vil komme i knibe,« lød det fra ham.

BRANCHENYT
Læs også