Dansk Erhverv: Venstres forslag vil styrke erhvervslivet
Ifølge Dansk Erhverv er en forlængelse af regeringens hjælpepakker nødvendig.
Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen, har fredag sendt et brev til finansminister Nicolai Wammen, hvori han kommer med en række konkrete forslag til, hvordan der kan gøres endnu mere for at hjælpe de danske virksomheder, som i øjeblikket lider under coronakrisen.
Et udspil, der ifølge Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, er nødvendigt for i fællesskab at kunne bringe danske virksomheder gennem krisen.
»Regeringen og Folketinget har sammen vedtaget en række gode hjælpepakker, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder. Vi synes, at det er helt rigtigt, at Venstre foreslår ordningerne forlænget og forbedret og peger på en række konkrete tiltag, der hvis de bliver realiseret, vil styrke erhvervslivet yderligere under denne frygtelige krise,« siger han i en pressemeddelelse lørdag.
Venstre vil blandt andet forlænge den økonomiske støtte med en måned. Ligesom partiet ifølge forslaget vil sænke grænsen for, hvor stort et tab en virksomhed skal have i omsætningen, førend den kan få støtte.
»Vi er enige i, at det er nødvendigt at forlænge perioden for hjælpepakkerne, som lige nu står til at udløbe den 9. juni. Krisen kommer desværre til at strække sig over en lang periode. Vi har tidligere foreslået, at det skal være muligt at få udgiftskompensation efter 30 procents fald i omsætning i stedet for 40 procent, som det er tilfældet i øjeblikket. Derfor bakker vi naturligvis op om Venstres forslag,« siger Brian Mikkelsen.
Direktøren fremhæver desuden Venstres forslag om at hæve loftet for kompensation fra de nuværende 60 mio. kr. og ideen om, at gøre det muligt for virksomheder at få kompensation for deres varelagre.
»Mange virksomheder brænder i øjeblikket inde med deres varelagre grundet det manglende salg. Det gælder bl.a. store dele af tøj- og modebranchen. De har brug for akut hjælp. Jo længere krisen varer, desto større er sandsynligheden også for, at flere virksomheder vil ramme loftet for kompensation. Derfor er forslaget om et højere loft også en rigtig god løsning,« siger han.
Dansk Erhverv estimerer, at der i marts bliver et samlet omsætningstab på mellem 35 og 52 milliarder i den danske serviceøkonomi.
Tabet for april måned bliver formentligt endnu større. På den baggrund er det ifølge organisationen rigtigt, at Venstre nu foreslår forlænget støtte til danske arbejdspladser, at flere skal kunne få dækket faste udgifter og en bedre dækning af faste udgifter.