Politik

Minister er skuffet over overfyldte Flixbusser: Det undrer mig, at de ikke har forstået budskabet

Transportminister Benny Engelbrecht indkalder Flixbus' ledelse til et møde med henblik på at få selskabet til at rette ind.

Artiklens øverste billede
Flere Flixbus-passagerer har klaget over, at alle sæder i bussen var optaget, og at det dermed var umuligt at holde afstand til hinanden. Nu har transportminister Benny Engelbrecht indkaldt ledelsen til et møde snarest muligt. Foto: Flixbus

Flixbus begår ingen deciderede ulovligheder, når selskabet sælger billetter til alle bussens sæder og dermed ikke giver passagererne andre muligheder end at være tæt på hinanden.

At fylde bussen er dog et brud på sundhedsmyndighedernes anbefalinger om to meters afstand såvel som Transportministeriets opfordringer til, at udbyderne "begrænser trængslen" i de kollektive transportmidler og netop ikke lader passagerer stå for tæt. Derfor vil transportminister Benny Engelbrecht snarest muligt holde et virtuelt møde med Flixbus' ledelse for at »indskærpe retningslinjerne« for den kollektive transport og sørge for, at selskabet ændrer praksis fremover.

»Det er værd at bemærke, at alle andre aktører på markedet tilsyneladende har forstået budskabet og retter sig efter det. Budskabet har været meget klart og tydeligt, og det undrer mig, at Flixbus ikke har forstået det,« siger transportministeren, som ønsker at mødes med Flixbus allerede lørdag.

Jyllands-Posten beskrev tidligere fredag, hvordan den 22-årige Laura Holst sammen med sine medpassagerer i bussen fra Aalborg til København oplevede at være nødt til at sidde tæt.

»Jeg var overrasket over, at der ikke blev lagt op til afstand mellem passagerne. Jeg talte med flere, som var overraskede over, at vi måtte sidde så tæt, når vi alle andre steder får at vide, at vi skal holde afstand,« sagde hun om sin oplevelse.

En anden passager kunne til TV 2 fortælle, at hans Flixbus fra København til Odense torsdag var »propfuld«.

Kombardo-ekspressen og DSB sælger kun billet til hvert andet sæde i bus og tog under coronakrisen. Og det burde Flixbus også, mener Benny Engelbrecht.

»Det er ret klart, at med de sundhedsfaglige anbefalinger, der gælder, er der et sigte på, at transportmidlerne højst skal være halvt fyldte,« forklarer han.

Jyllands-Posten har spurgt Flixbus, hvorfor selskabet ikke – på samme vis som eksempelvis Kombardo-ekspressen og DSB – nøjes med at sælge billet til 50 pct. af kapaciteten i deres busser.

»Vi er nødt til at overveje den økonomiske levedygtighed for os og vore buspartnere, som er hårdt påvirket af den aktuelle situation. Vi byder derfor tiltag fra regeringen for at støtte økonomien og transportindustrien i denne situation velkommen,« skriver Flixbus som svar.

Ifølge transportministeren ligger ansvaret for at holde afstand i busser og tog både hos passagererne og hos udbyderne. Passagerer bør således slet ikke tage med offentlig transport, medmindre det er nødvendigt, lyder det bl.a. fra Benny Engelbrecht.

»Men Flixbus har i det her tilfælde også et ansvar for at sikre, at passagererne har en chance for at følge retninglinjerne,« siger han.

Flixbus kører fjernbusser til og fra mange danske storbyer. Bl.a. kører busserne på ruten mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.