Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bliver anden bølge af coronaepidemien bare et skvulp?

Kåre Mølbak kalder det »usandsynligt«, at Danmark bliver ramt af en egentlig anden bølge af coronaepidemien. Smitten vil komme, vurderer flere eksperter, og det afgørende er, hvordan vi forebygger den.

Corona rammer verden
Øget testkapacitet, bedre muligheder for at isolere smittede og måneders erfaringer med at håndtere coronavirus er afgørende parametre for Danmarks sårbarhed for en anden bølge af coronaepidemien, vurderer Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mens genåbningen af det danske samfund er i fuld gang, truer efteråret med al dets regn, rusk og snue i horisonten. For hvad vil der ske med spredningen af covid-19, når vi går ind i smittespredningens traditionelle højtid? Vil der blive behov for på ny at lukke ned?

Ifølge Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI), er det »meget usandsynligt at se en egentlig anden bølge«. Sådan lød vurderingen, da regeringen og sundhedsmyndighederne tirsdag formiddag holdt pressemøde. Det til trods for, at SSI i en ekspertrapport den 6. maj skrev følgende:..

BRANCHENYT
Læs også