Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Storbritanniens regering håber på 30 mio. vacciner til briterne i september

Den britiske erhvervsminister har søndag lovet at give yderligere 700 mio. kr. til masseproduktion af en mulig britisk covid-19-vaccine.

Corona rammer verden
Den britiske erhvervsminister Alok Sharma meddelte på et pressemøde søndag, at man er parat til at investere endnu mere i en britisk vaccine mod coronavirus. Foto: Pippa Fowles/10 Downing Street/Reuters

Den britiske regering er parat til at afsætte 84 mio. pund - omkring 700 mio. kr. - til hurtig masseproduktion af en britisk vaccine mod coronavirussen, der hærger i øjeblikket.

Det meddelte landets erhvervsminister, Alok Sharm, på et pressemøde søndag eftermiddag.

Ifølge Alok Sharm har briterne allerede investeret knap 400 mio. kr. i udviklingen af vaccinen. De 700 mio. kr. skal være med til at fremskynde forskernes arbejde, så en eventuel vaccine kan blive tidligere klar til at blive distribueret til briterne.

Forskere ved Oxford University og Imperial College London er allerede ved at teste en mulig britisk vaccine på mennesker. 510 raske, frivillige forsøgspersoner mellem 18 og 55 år indgår i forsøget på Oxford.

»Jeg er stolt af den måde, forskerne så hurtigt har indledt et samarbejde på for at udvikle en vaccine lige her i Storbritannien. Det første kliniske forsøg med Oxford-vaccinen er godt undervejs,« lød det på pressemødet fra Alok Sharm.

Ved søndagens pressemøde i den britiske regering blev det meddelt, at Oxford University har indgået en aftale med medicinalfirmaet AstraZeneca om at gøre 30 mio. doser af vaccinen parat til det britiske marked i september - såfremt resultaterne af de kliniske forsøg er positive. I alt lyder aftalen på, at der skal fremstilles 100 mio. doser af vaccinen.

Resultaterne fra de første forsøg på mennesker foreligger dog ikke endnu. Ifølge en artikel i Sky News, som blev publiceret den 21. april, har forskerne vurderet, at Oxford-vaccinen har »80 pct. chance for at være effektiv«.

Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og professor, har dog tidligere manet til besindighed i forhold til den britiske vaccine.

»Man kan ikke regne med, at det nødvendigvis er den her vaccine, der skal redde os. Den er en af mange, der afprøves rundt omkring i verden. Den har ikke nogle særlige fortrin,« har han sagt til Ritzau om Oxford-forsøgene.

De 193 medlemmer af FN's Generalforsamling vedtog i april en resolution om, at alle medlemslande bør have "lige, effektiv og rettidig" adgang til enhver fremtidig vaccine udviklet til at bekæmpe coronavirus.

BRANCHENYT
Læs også