Politik

Trump klar med 19 mia. dollar stor hjælpepakke til landbruget

Der er hjælp på vej til de amerikanske landmænd.

Foto: Reuters/Leah Millis/File Photo.

Præsident Donald Trump vil senere tirsdag annoncere en 19 mia. dollar svarende til mere end 129 mia. kr. stor hjælpepakke til landbruget for at afbøde effekterne af coronapandemien.

Det siger kilder til Bloomberg News.

Landmændene kan begynde at søge hjælp allerede i næste uge. Og har man haft et pristab på 5 pct. eller mere, kan man få op til 250.000 dollar per person, oplyses det.

Efter planen vil Trump senere tirsdag åbne for pakken til landmændene i Det Hvide Hus, hvor han vil være flankeret af de store landbrugsorganisationer.

Coronapandemien har tildelt de amerikanske hårde mavepustere, og i forvejen var de ramt af den handelskonflikt, der har været mellem USA og Kina, hvilket har presset priserne ned.

Og nu har mælkeproducenter måtte hælde mælk ud, og svinebønder har måtte destruere dyr, der var klar til at blive slagtet.

Hjælpepakken vil gå til alle typer landbrug lige fra mælkeproducenter, husdyrproducenter, frugt- og grøntsagsavlere, og landmænd inden for traditionelt landbrug som korn, majs, sojabønner og bomuld.

Den amerikanske kongres satte penge af til landmænd i den seneste coronahjælpepakke. Efter planen skal 16 mia. dollar gå til direkte udbetalinger, mens 3 mia. dollar skal gå til at købe råvarer som mælkeprodukter, kød, frugt og grøntsager.

BRANCHENYT
Læs også