Politik

Energiøer, investering i grønne teknologier, grøn omstilling af industrien - forstå regeringens klimaplan på to minutter

Med en pris på 1,6 mia. kroner om året., vil regeringen sætte gang i en lang række miljøtiltage såsom energiøer, investering i grønne teknologier, grøn omstilling af industrien, energirenoveringer, grøn varme og en grøn affaldssektor.

Mange flere vindmøller og længere ude på havet i form af to deciderede energiøer. Det er et af hovedsporene i første del af regeringens klimahandlingsplan, som regeringen fremlagde onsdag. Arkivfoto: Jens Dresling.

Et klimaudspil med seks hovedspor, der tilsammen skal reducere CO2-udledningen med to mio. ton i 2030. Det er, hvad regeringen onsdag har lagt frem som første del af sin længe ventede klimahandlingsplan.

Folketinget vedtog før jul, at Danmarks CO2-udledning skal nedbringes med 70 pct. i forhold til 1990. Det betyder en reduktion af CO2-udledningen med 19 mio. ton i 2030, og derfor vil der ifølge finansminister Nicolai Wammen komme betydeligt mere fra regeringen efter sommerferien...

BRANCHENYT
Læs også