Politik

Putin bruger konservative familieværdier til at styrke sin magt

I en række forestående forfatningsændringer vil den russiske præsident slå fast, at ægteskabet i Rusland er mellem en mand og en kvinde.

Præsident Vladimir Putin bruger Ruslands konservative værdier som sin platform over for befolkningen. Her ses han ved militærparaden den 24. juni, da Rusland på Den Røde Plads i Moskva markerede 75-året for Anden Verdenskrigs afslutning. I Rusland fejres den begivenhed sædvanligvis den 9. maj, men årets festligheder var udsat på grund af coronapandemien. Foto: Alexey Nikolsky/AFP Ikke alle russere er begejstrede for udsigten til en forfatningsændring. Da Dumaen skulle behandle sagen, skiltede denne mand med et »Nej til Putins tilføjelser« i Skt. Petersborg. Foto: Anton Vaganov/Reuters

På nettet kan man for tiden finde en russisk video, der viser et fremtidsscenarie, hvor to mænd adopterer en dreng fra et børnehjem.

I videoen glæder drengen sig til at møde sin mor, men opdager til sin ulykke, at han i stedet får en flamboyant far. Drengen får en kjole i velkomstgave, mens børnehjemspersonalet bekymret ser på. ..

BRANCHENYT
Læs også