Serier

Byråd afsætter millionbeløb til jobcenter

Coronakrisen har skabt så megen travlhed på jobcenter, at byrådet i Frederikssund vil ansætte flere medarbejdere.

Corona rammer verden
Jobcentrene har nogle steder fået lidt ekstra at se til, da der er kommet flere ledige under coronakrisen. Arkivfoto: Mathias Svold // Jyllands-Posten

Coronakrisen har givet ledigheden et nøk opad, og det har givet de ansatte på jobcentrene ekstra travlt i disse tider. Det har man også erfaret i Frederikssund, hvor jobcentret nu får 1,1 mio. kr. for at kunne ansætte flere medarbejdere.

Det skriver TV 2 Lorry.

Borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmmidt Andersen, siger til TV 2 Lorry, at der stadig vil være en høj ledighed i 2020, selvom det går den rigtige vej.

»På grund af Corona-epidemien og den deraf afledte nedlukning af det danske samfund, har vi konstateret en betydelig stigning i ledigheden. Med de afsatte penge til det pludseligt opståede behov for flere medarbejdere på jobcentret, bliver der tale om vikaransættelser via vikarbureauer,« siger John Schmidt Andersen til TV 2 Lorry.

Og der er kommet en del flere ledige under coronakrisen. Ifølge Danmarks Statistik er den samlede ledighed i Danmark på 176.663 personer pr. 22 juni. Ledighedsstigningen siden krisens start er på 41.000, mens antallet af nytilmeldte ledige over hele krisen er på ca. 145.000.

Nedlukningen af store dele af landet har kostet flere virksomheder på indtjeningen og som følge deraf har flere mistet jobbet. Regeringen har dog haft igangsat kompensationsordninger for at holde flere i arbejde, mens pengeinstitutterne har hjulpet nogle virksomheder.

Samtidig har et politisk flertal valgt at fortsætte suspenderingen af 225-timers reglen. Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal have mindst 225 timer på arbejdsmarkedet for at kunne modtage fuld kontanthjælp. Hvis kravet ikke er opfyldt, kan der blive trukket mellem 500 og 1000 kroner afhængig af kontanthjælpens størrelse.

Da tiltagene for at begrænse coronasmitten lukkede jobcentrene og store dele af arbejdsmarkedet, suspenderede et flertal i Folketinget reglen til 30. juni. Den er nu forlænget til d. 8. september.

BRANCHENYT
Læs også