Politik

Dollarkurs svinger rundt og svækkes efter Trumps tweet

Det så længe ud til, at dollar skulle genvinde lidt terræn torsdag, men ud på eftermiddagen svækkedes dollar pludseligt.

Foto: AP
USA

Det skete ifølge Reuters, kort efter at USA's præsident Donald Trump havde luftet muligheden for at udskyde præsidentvalget i november, indtil det kan gennemføres på sikker vis.

Meldingen kom via Twitter, og her gentog Trump sin påstand om, at brevstemmer vil føre til valgsvindel.

- Udskyd valget til folk kan stemme på behørig vis og forsvarligt og sikkert???, skrev Trump i tweetet.

Cirka 10 minutter senere var dollar svækket til 1,1790 fra et niveau på 1,1760 dollar kort inden tweetet.

- Enhver form for usikkerhed om USA, om den er økonomisk eller politisk, bruges som en undskyldning for at trykke på salgsknappen for dollar, siger markedsanalytiker Joe Manimbo fra Western Union Business Solutions til Reuters.

Ud over Trumps overvejelser om at skyde præsidentvalget, fulgte dollarsvækkelsen relativt kort efter offentliggørelsen af svage amerikanske væksttal for andet kvartal.

Tallene, der blev offentliggjort klokken 14.30, eller cirka et kvarter, inden Trump tweetede, gav dog i første omgang ikke anledning til større udsving på valutamarkedet. Men statistikken har, selv om den var lidt bedre end frygtet, næppe givet anledning til ro om den amerikanske økonomi.

Samlet skrumpede BNP med 32,9 pct. i andet kvartal af 2020 opgjort i annualiserede tal. Der var ventet et fald på 34,5 pct.

Over for yen lå dollar torsdag eftermiddag stort uændret i 105,08 yen mod 105,10 yen onsdag ved 17-tiden. Euro nåede at svækkes lidt igen til 1,1780 dollar mod 1,1775 onsdag.

Læs også
Top job