Politik

Professor: Vi skal være påpasselige med åbning af nattelivet

Kåre Mølbak fra SSI får opbakning fra virologer og flere ordførere til genåbningsbremse, men Venstre mener, at melding skaber usikkerhed.

I Aarhus stiger smittetallene atter, og byen har nu så mange nysmittede, at den har ramt den nationalt fastsatte grænse på 20 smittede for hver 100.000 indbyggere hver dag i en uge og er derfor en såkaldt rød kommune. Her hos Aarhus Street Food forsøger gæster og ansatte at opretholde afstand og spritte af. Foto: Tobias Nicolai

På kort tid er der registreret 79 smittede på Danish Crown-slagteriet i Ringsted. En god håndfuld studerende fra statskundskabsstudiet på Aarhus Universitet er syge med covid-19 efter en fest. Og somaliere bosat i Aarhus tegner sig nu ifølge byens borgmester for en meget stor andel af de mange nysmittede i Aarhus Kommune.

I månedsvis har danskerne glædet sig over, at antallet af nye coronasmittede er lavt og ret konstant, selv om skoler, daginstitutioner, restauranter, caféer og grænser gradvist er blevet genåbnet og den kollektive trafik og butikslivet mere normaliseret. Men nu bringer en række smitteudbrud og begivenheder de bekymrede miner frem hos politikere, virologer og ikke mindst direktøren for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak. ..

BRANCHENYT
Læs også