Politik

Politisk krav: Træk i nødbremsen, og drop, at 200 fremover må samles

Allerede lørdag skal grænsen for forsamlinger hæves fra 100 til 200, men det er for farligt, lyder det fra både politikere og eksperter. Statens Serum Institut er også bekymret efter fordobling af smittetal.

I Aarhus var der fodboldfest i gaderne for et par uger siden, da byens fodboldhold, AGF, vandt bronzemedaljer. Hvorvidt fodboldfejringen bidrog til smittespredningen i Aarhus, er SSI ved at afdække. Foto: Mikkel Berg Billund er på flere måder en corona-følsom by, idet nogle af byens store arbejdspladser, Legoland, lufthavnen og Lalandia, har måttet lukke ned. Det er også en by, der netop i disse dage så småt er ved at vågne igen – nye rejsevejledninger trådte i kraft i weekenden, og Legoland har øget kapaciteten.

Foto: Marie Ravn

Stop og drop.

Sådan lyder det kortfattede krav fra både røde og blå politikere, som med øjnene fastlåst på de stigende smittetal ikke ønsker, at loftet over tilladte, større forsamlinger hæves som planlagt fra 100 til 200 på lørdag. Også hos landets sundhedsmyndigheder fremkalder lempelsen af forsamlingsforbuddet så stor bekymring, at man mener, den bør udskydes:..

BRANCHENYT
Læs også