Politik

Ekspert advarer mod at lade ATP tage større risiko med danskernes penge

Lønmodtagerne har mere end 20 pct. risiko for at miste penge i stedet for at få en rigere alderdom, hvis ATP får lov at tage en større investeringsrisiko, viser de første beregninger.

Lave renter har gjort det svært for ATP at forrente lønmodtagernes indbetalinger, derfor vil regeringen give pensionskoncernen lov til at sætte op til 40 pct. af pengene i risikobetonede papirer. Men konsekvenserne for danskere uden anden pensionsopsparing end ATP vil være katastrofale, advarer ekspert på baggrund af konkrete beregninger. Arkivfoto.

Regeringens planer om at lade pensionskoncernen ATP investere op til 40 pct. af danskernes indbetalinger til ATP med risiko frem for sikre papirer er alt for risikable, lyder det fra lektor emeritus Johannes Raaballe, Aarhus Universitet.

Han udgav sammen med kollegaen Anders Grosen i foråret en artikel i forskningstidsskriftet, Finans/Invest, om ATP’s problemer med at få lønmodtagernes obligatoriske indbetalinger til at vokse i en tid med lave renter. Men artiklen kom også ind på risikoen ved at lade ATP tage en større investeringsrisiko i forsøget på stadig at forrente indbetalingerne...

BRANCHENYT
Læs også