Serier

Trods lille eksportfald forbereder regeringen sig på et hårdt efterår

Handel og et velfungerende indre marked i EU er vejen ud af den økonomiske krise, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod, men lige nu gør regeringen klar til ny hjælp fra staten.

Corona rammer verden
Ligesom 2. bølge af sundhedskrisen med corona kan den økonomiske krise også få en bølge nummer to, advarer udenrigsminister Jeppe Kofod. Han lover radikale tiltag for at hjælpe danske eksportvirksomheder i et efterår, der ifølge Finansministeriet kan blive ramt af et historisk tilbageslag. Arkivfoto: Aleksander Klug.

Samtidig med at Danmarks Statistik mandag offentliggjorde tal for et beskedent fald i den danske eksport i årets første seks måneder, gør regeringen klar til radikale tiltag for at hjælpe danske eksportvirksomheder.

Topfolk fra erhvervslivet skal sammen med repræsentanter fra erhvervsorganisationer og fagbevægelsen rådgive regeringen om udfordringer og løsninger i otte brancheopdelte såkaldte genstartsteam for dansk eksport. Med udgangen september skal anbefalingerne ligge klar, og derefter er regeringen klar til hurtig politisk handling...

Læs også
Top job