Politik

Senatsleder: Ingen fremskridt i stimulusforhandlingerne tirsdag

Den republikanske senatsleder, Mitch McConnell. Foto: Melina Mara/Washington Post
USA

Der er tirsdag ikke sket nogen fremskridt i forhandlingerne i Washington om en ny hjælpepakke til den amerikanske økonomi. Det oplyser Mitch McConnell, der er den republikanske senatsleder.

- Så vidt jeg ved, har finansministeren og stabschefen for Det Hvide Hus ikke talt med formanden og den Demokratiske leder i dag. Og så er endnu en dag gået med et dødvande, sagde Mitch McConnell til Fox News, tirsdag.

Forhandlingerne, der faktisk brød sammen i sidste uge, ledes af finansminister Steven Mnuchin og stabschef i det hvide Hus, Mark Meadows, for Republikanerne, mens flertalslederen af i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, og mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, repræsenterer Demokraterne.

Demokraterne har tidligere - allerede i maj - i Repræsentanternes Hus vedtaget en ny hjælpepakke til 3400 mia. dollar. Den har Senatet, som kontrolleres af Republikanerne stemt ned. Demokraterne ønsker stadig en hjælpepakke i samme omfang, inklusive støtte til delstaterne og kommunerne, mens Republikanernes forslag lyder på 1000 mia. dollar.

Det var melding fra McConnell, som betød, at ellers optimistiske investorer trak stikket, og sendte de amerikanske aktiemarked ned med samlet 0,8 pct. på trods af, at S&P 500-indekset på et tidspunkt var oppe med 0,6 pct. og flirtede med sin rekord fra midten af februar.

BRANCHENYT
Læs også