Politik

Kamala Harris advarer amerikanerne: Alt er på spil lige nu

Vores økonomi, sundhed og børn er på spil, siger Harris, der bebrejder Trumps dårlige ledelse for USA's krise.

Kamala Harris holdt - sammen med Joe Biden - tale på Dupont High School i Wilmington i delstaten Delaware. Video: Reuters

Under sin første officielle optræden som demokratisk vicepræsidentkandidat karakteriserer Kamala Harris 2020 som "et øjeblik af virkelige konsekvenser for USA".

- Alt det, vi bryder os om - vores økonomi, vores sundhed, vores børn, den slags land, vi bor i - det hele er på spil. Vi vakler under den værste sundhedskrise i et århundrede, siger hun i Wilmington i delstaten Delaware sent onsdag aften dansk tid, hvor hun taler sammen med Joe Biden på Dupont High School.

- Præsidentens dårlige ledelse under pandemien har kastet os ind i den værste økonomiske krise siden den store depression, siger Harris ifølge CNN med henvisning til præsident Donald Trump.

Under sin tale fremhæver den 55-årige senator fra Californien og tidligere chefstatsadvokat også vigtigheden af sin familie, og hun henviser til det kælenavn, hendes bonusbørn kalder hende: "Momala".

- Jeg har haft mange titler i løbet af min karriere, og vicepræsident vil absolut være fantastisk. Men "Momala" vil altid være den, der betyder mest, siger hun.

Overblik: Fire vigtige øjeblikke i Biden og Harris' optræden

Den formodede demokratiske præsidentkandidat i USA, Joe Biden, og hans vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, holdt sent onsdag aften dansk tid deres første valgbegivenhed sammen. Det skete på en skole i delstaten Delaware.

Begge bar sorte mundbind, da de trådte ind på scenen, ligesom at de holdt fysisk afstand til hinanden under deres taler.

Her er et udpluk af, hvad de sagde:

  • Biden om hvorfor han valgte Harris som sin vicepræsidentkandidat:

Han kaldte Harris for den "rette person" til rollen som vicepræsident.

- Kamala, som I alle ved, er intelligent, hun er hårdfør, hun er erfaren, og hun er en, som kæmper for dette lands grundsten: Middelklassen. Hun kæmper for alle dem, der forsøger at komme ind i middelklassen.

- Kamala ved, hvordan man leder, hun ved, hvordan man træffer de svære beslutninger. Hun er klar til at udføre dette job fra dag ét, sagde Biden.

  • Biden sagde, at Kamala Harris' historie er "USA's historie".

Som datter af en jamaicansk far og en indisk mor beskrev Biden Harris som "et barn af immigranter, som personligt ved, hvordan immigrantfamilier beriger vores land og kender udfordringerne ved at vokse op sort og indisk-amerikansk i USA".

- I morges vågnede små piger op - især sorte piger, der føler sig overset og undervurderet i deres samfund - og i dag ser de måske sig selv for første gang i et nyt lys som præsidenter eller vicepræsidenter, sagde Biden.

  • Kamala Harris opfordrede amerikanerne til at stemme ved præsidentvalget 3. november.

- Vi har brug for et mandat, der beviser, at de seneste par år ikke repræsenterer, hvem vi er, eller hvem vi bestræber os på at blive, sagde hun.

  • Harris om vigtigheden af familie:

- Jeg har haft mange titler i løbet af min karriere, og vicepræsident vil absolut være fantastisk. Men "Momala" vil altid være den, der betyder mest, sagde hun med henvisning til sine stedbørns kælenavn for hende.

Kilde: CNN.

Harris er gift med juristen Douglas Emhoff. De to har ingen børn sammen, men hun er stedmor til hans to børn, som han har fra et tidligere ægteskab, Ella og Cole Emhoff.

Kamala Harris fortæller også, hvordan hendes forældre, en jamaicansk far og en indisk mor, mødte hinanden, da faren protesterede for borgerrettigheder i Oakland i 1960'erne.

- Det var sådan, de mødte hinanden - som studerende i Oaklands gader, mens de marcherede og opfordrede til noget, de kaldte retfærdighed, og som vi fortsat kæmper for i dag, siger hun.

Da talen drejer ind på, hvorfor USA er det land i verden med flest tilfælde af coronavirus, fokuserer Harris på Donald Trump.

- Hans afvisning af at få test op at køre, hans zigzagkurs vedrørende afstand og mundbind. Hans vrangforestilling om, at han ved bedre end eksperterne. Alt dette er årsag til, at en amerikaner dør af covid-19 hvert 80. sekund, siger hun.

Kamala Harris opfordrer det amerikanske folk til at organisere sig og "stemme som aldrig før, fordi vi har brug for mere end en sejr 3. november".

- Vi har brug for at vise, at de seneste par år ikke repræsenterer, hvem vi er, eller hvem vi bestræber os på at blive, siger hun ifølge CNN.

Joe Biden og Kamala Harris skal op imod Donald Trump og vicepræsident Mike Pence ved det amerikanske præsidentvalg 3. november.

BRANCHENYT
Læs også