Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Udkast til aftale: Natteliv skal holde lukket frem til november

Det lykkedes ikke at blive enige om fase 4 i genåbningen af Danmark, da partierne mødtes til forhandling i går. Forhandlingerne genoptages først fredag, men Ritzau har fået fat på regeringens udspil til en aftale.

Corona rammer verden
Diskoteker vil indføre flere tiltag i forbindelse med en genåbning efter coronalukningen. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

I regeringens udkast til en aftale om næste fase af genåbningen bliver der lagt op til, at diskoteker og natteliv skal holde lukket til og med den 31. oktober.

Udkastet er ikke offentliggjort, men Ritzau er i besiddelse af det.

Det er vigtigt at bemærke, at der kun er tale om et udkast, hvilket vil sige, at intet er endeligt, før der er en samlet aftale mellem partierne.

- Der er ingen elementer i aftalen, der er sikre, før der er en samlet aftale, lød det onsdag aften fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

I udkastet bliver der lagt op til, at det nuværende forsamlingsforbud på 100 personer bliver fastholdt til og med 31. oktober. Udendørs begravelser og bisættelser skal også omfattes af forbuddet på 100 personer, står der.

Ifølge udkastet vil regeringen desuden ophæve kravet om, at turister skal have mindst seks overnatninger i Danmark.

Brugen af mundbind er også en del af udkastet. Der står, at regeringen skal bede sundhedsmyndighederne om at vurdere, om og i hvilke situationer der er behov for at gøre brug af mundbind obligatorisk.

Partierne vil i den forbindelse stille sig positive over for brug af mundbind "i væsentligt omfang".

Det lyder også i aftaleudkastet, at det skal være målsætningen, at der som hovedregel bliver givet svar på coronatest inden for 24 timer. Det var et af de krav, som Venstre stillede forud for forhandlingerne.

Samtidig skal det skal det ifølge udkastet undersøges, om ordningen for tilskuere i Superligaen kan udvides til andre sports- og kulturarrangementer, og hvordan arrangører kan lukke mere end 500 personer ind på forsvarlig vis. Der lægges også op til, at ordningen i Superligaen forlænges.

Superligaklubberne fik i den sidste del af sæsonen tilladelse til at lukke flere end 500 personer ind, som ellers er grænsen ved arrangementer, hvor folk primært sidder ned.

Der er endnu ikke landet en politisk aftale om tilskueradgangen i næste fase af genåbningen, og partierne skal mødes igen for at forhandle videre.

Forbund og klubber fra flere af de største sportsgrene har efterspurgt muligheden for at lukke flere tilskuere ind, da de økonomiske konsekvenser ved at spille for få tilskuere er store.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har advaret om trecifrede milliontab for flere danske sportsgrene. Blandt andet i håndbold og ishockey, som forventer at gå glip af en stor del af indtægterne, hvis reglerne fastholdes.

Selv hvis grænsen på 500 personer fastholdes, får klubberne ikke mulighed for at sælge 500 billetter, da en del af kapaciteten optages af spillere, trænere og dommere.

Efter onsdagens forhandlinger om genåbningen blev justitsminister Nick Hækkerup (S) spurgt, om regeringen tager højde for, at blandt andet klubber inden for indendørs sport står med store problemer på grund af den uafklarede situation.

- Vi tager det alvorligt. Vi har forhandlet i mange timer nu, og vi kommer til at fortsætte forhandlingerne, sagde han.

Danmark har registreret et stigende antal smittede med coronavirus de seneste uger. Ifølge Divisionsforeningen er der dog endnu ikke konstateret smittespredning ved en eneste fodboldkamp med tilskuere.

Folketingets partier forhandlede i næsten ti timer onsdag. Kort før midnat forlod partierne forhandlingslokalet uden at være blevet enige om en aftale.

Forhandlingerne bliver ifølge Justitsministeriet genoptaget fredag klokken 14.

BRANCHENYT
Læs også