Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Erhverv: Hjælp til coronaramte brancher skal komme hurtigt

Erhvervsorganisationen understreger vigtigheden af, at øget støtte til ramte virksomheder kommer snarest.

Corona rammer verden
Foto: Jens Dresling

Et flertal af Folketingets partier har som bekendt indgået en politisk aftale om den fortsatte genåbning af Danmark. På grund af flere coronasmittede bliver en række planlagte lempelser udskudt.

Dansk Erhverv har fuld forståelse for, at det er nødvendigt at trykke på genåbningsbremsen, fordi stigningen af coronasmittede er bekymrende. Organisationen glæder sig samtidig over, at udenlandske turister ikke længere skal kunne dokumentere, at de har booket minimum seks overnatninger i Danmark.

"Vi glæder os over, at seks-dages-reglen nu er fortid. Det er også en glimrende nyhed, at restauranter og barer må holde længere åbent, og vi kvitterer for, at det er aftalt, at der skal komme yderligere kompensation til de ramte brancher,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

I aftaleteksten står der, at partierne er enige om at indlede forhandlinger henblik på at finde frem til kompensationsmodeller målrettet nattelivet og andre dele af erhvervslivet, der er lukket ved påbud.

”Det er godt, at der er enighed om, at der skal være yderligere kompensation, men det er vigtigt, at rammerne kommer på plads snart. At der hurtigst muligt laves en model, så de ramte virksomheder ved, hvad de kan regne med. Det er kun rimeligt, når de pågældende jo er ramt af restriktioner, der nærmest gør det umuligt at drive virksomhed. Dansk Erhverv bidrager naturligvis meget gerne til det arbejde,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen peger på, at det er af yderste vigtighed, at hele Danmark nu står sammen og gør de rigtige ting, så smittespredningen igen bliver mindsket.

”Alle, og jeg mener alle, har en interesse i, at vi får coronaen helt under kontrol. Derfor er det nu, at vi alle skal give den en skalle med ansvarligheden og overholde de gode råd og vejledninger, som der findes. Det ville være frygteligt, hvis der kommer en runde to, hvor store dele af Danmark igen skal lukke ned. Så lad os nu vise hinanden, at vi kan klare det her, så vi snart kan komme endnu tættere på noget, der ligner normale tilstande til gavn for os alle,” siger Brian Mikkelsen.

BRANCHENYT
Læs også