Politik

Kristian Jensen efter Løkkes angreb: Partiet har givet Lars mere, end han har givet partiet

Den tidligere Venstre-næstformand beklager Lars Løkke Rasmussens angreb på Jakob Ellemann-Jensen.

En grådkvalt Kristian Jensen trak sig i august 2019 som næstformand for Venstre. Samme dag måtte også Lars Løkke trække sig fra formandsposten. Foto: Stine Bidstrup

Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen har ondt i sit partihjerte over at læse det angreb, partiets tidligere formand Lars Løkke Rasmussen har rettet mod Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Det skriver Kristian Jensen søndag morgen i et opslag på Facebook, som han indleder med ordene »det er ingen hemmelighed, at Lars og jeg har haft vores uenigheder« for derefter at slå fast, at Lars Løkke Rasmussen i Kristian Jensens øjne har fået mere tilbage fra Venstre, end han har givet.

»Det kan være svært at sige farvel til magten og de poster man er blevet betroet. Det ved jeg selv - det skal man vænne sig til - men det ændrer ikke ved, at partiet altid er og skal være større end individet, uanset hvor højt til vejrs man har været. Jeg mener, at Jakob har lagt den rigtige linje for Venstre og opfordrer alle medlemmer til at bakke op om Jakobs linje,« lyder beskeden fra den tidligere næstformand.

Samtidig gør Kristian Jensen klart, at han ikke ønsker at uddybe sin holdning over for medierne.

I en ny bog såvel som i et stort interview med Jyllands-Posten lufter Lars Løkke Rasmussen tanker om at stifte et nyt parti og lægge Venstre bag sig.

Samtidig retter han en kritik mod partiets nuværende formand og fremlægger en anden vision for partiet end den nuværende.

»Jeg må bare konstatere, at på Venstres sommergruppemøde gik man tilbage til et andet sted end, hvor jeg synes, vi skal være,« lød det lørdag fra Lars Løkke i Jyllands-Posten.

Allerede i sommeren 2014 havde Lars Løkke et opgør med Kristian Jensen, hvor Løkke forberedte sig på at trække sig som formand, men alligevel klarede sig igennem og endte med at fortsætte fem år mere.

Igen i 2019 tog de to V-politikere et opgør om formandsposten, der endte med, at Kristian Jensen den 31. august trak sig som næstformand for Venstre - samme dag som også Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand, efter et ganske turbulent forløb og et tilsvarende turbulent møde på Comwell Kellers Park i Brejning.

Læs også
Top job