Politik

Direktør stopper efter kaos om ejendomsvurderinger

Medarbejdere i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er mandag formiddag blevet orienteret om, at deres direktør er fratrådt med øjeblikkelig virkning.

Arkivfoto: Jan Dagø

Direktøren for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Andreas Berggreen, er mandag fratrådt øjeblikkeligt.

Flere kilder bekræfter over for Finans, at medarbejdere og ledere i Styrelsen er blevet orienteret mandag morgen og formiddag.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen bekræfter direktørens afgang men har ikke yderligere kommentarer.

På sin hjemmeside oplyser styrelsen blot, at han er fratrådt efter gensidig aftale, og at Skatteministeriet takker ham for hans indsats. Der er ingen forklaring på den pludselige afsked.

Fratrædelsen kommer op til, at Skatteministeriet har hasteindkaldt Folketingets skatteordførere onsdag til en orientering om det nye ejendomsvurderingssystem, som udvikles af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Ifølge kilder er der store problemer med projektet, der skal give danskerne mere retvisende ejendomsvurderinger. Der er ikke blevet lavet nye ejendomsvurderinger siden 2013, da Rigsrevisionen kritiserede de eksisterende vurderinger for at være ude af trit med de reelle handelspriser.

Et helt nyt boligskattesystem skulle være trådt i kraft i 2021, men er udskudt til 2024 på grund af omfattende it-problemer, ligesom økonomien i projektet er skredet flere gange.

Udsendelsen af nye og juridisk bindende ejendomsvurderinger skulle påbegyndes i år efter flere forsinkelser, men som beskrevet på Finans søndag vil Skatteministeriet ikke længere svare på, om det stadig er planen.

Det eneste, som ministeriet ville oplyse, var, at Skatteministeriet i øjeblikket er i gang med at gøre status, og at Folketingets partier skal orienteres i løbet af september.

Efter Finans’ forespørgsel indkaldte ministeriet skatteordførerne til orienteringen allerede på onsdag i indeværende uge.

Andreas Berggreen har ifølge sin Linkedin-profil været direktør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen siden juli 2018, men han har arbejdet i Skatteministeriet siden 2012.

Skatteministeriet har ingen kommentarer.

Finans arbejder på at få en kommentar fra Andreas Berggreen.

Læs også
Top job