Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Corona-restriktioner rammer hele Danmark: Nu skal alle barer og restauranter lukke tidligt

Hele landet bliver nu omfattet af de corona-restriktioner, der hidtil har været forbeholdt hovedstadsområdet. Det betyder, at alle restauranter, caféer og barer nu skal lukke kl. 22.

Corona rammer verden
Statsminister Mette Frederiksen. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Stigende smittetal får nu regeringen til udvide de corona-restriktioner, der hidtil har været gældende i 17 storkøbenhavnske kommuner, til resten af Danmark.

Det betyder blandt andet, at alle restauranter, caféer og barer over hele landet nu skal lukke kl. 22.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fredag eftermiddag.

Samtidig opfordrer regeringen til, at danskerne igen begynder at arbejde hjemmefra i det omfang, det er muligt. Det gælder både private og offentlige arbejdspladser.

»Det, vi gør nu, gør vi af hensyn til samfundsøkonomien. Hvis ikke vi gør noget nu, vil det have langt større konsekvenser for erhvervslivet,« siger statsministeren.

»Når vi nu sætter ind med flere tiltag, er det for at få smitten ned. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke er det samme sted som den 11. marts, da landet blev lukket ned. Men hvis vi skal undgå store nedlukninger af vores samfund igen, er vi nødt til at gøre noget,« sige hun.

Samtidig bliver forsamlingsforbuddet i hele landet sænket til 50 personer fra lørdag klokken 12 og til og med 4. oktober, oplyser statsministeren.

De seneste smittetal fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at der det seneste døgn er registreret 454 nye smittede med corona.

Det er det højeste antal, der er registeret i på et enkelt døgn, siden coronavirussen ramte Danmark i starten af året.

BRANCHENYT
Læs også