Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nu må kun 50 personer samles ad gangen

Der bliver indført nye landsdækkende restriktioner for at begrænse coronasmitten, oplyser regeringen på et pressemøde.

Corona rammer verden

Med virkning fra lørdag klokken 12 bliver forsamlingsforbuddet sænket til 50 personer i hele landet. Det siger Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet lige nu.

»Når vi sætter ind nu med flere tiltag, er der for at få smitten ned. Vi er ikke det samme sted, som vi var 11. marts. Det er vigtigt for mig at sige,« siger statsminister Mette Frederiksen flankeret af sundhedsministeren, rigspolitichef Thorkild Fogde, direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, og direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

»Vi har gennem de seneste uger set, at smitten stiger. Det har ikke været en eksplosiv stigning, som vi så i foråret, men smitten har for godt fat i det danske samfund,« siger hun.

Statsministeren understreger, at det »nu gælder om at begrænse social omgang med andre mennesker«.

»Vi bliver nødt til at se færre mennesker. Det er nu, smitten skal bringes ned,« siger Mette Frederiksen.

De nye indgreb kommer få dage efter, at regeringen og sundhedsmyndighederne valgte at stramme grebet om coronasmitten i en række kommuner i Storkøbenhavn. Kravene fra hovedstadsområdet bredes nu ud til resten af landet.

Det betyder, at restauranter, barer og caféer skal lukke kl. 22 i stedet for ved midnat, som det lige nu er tilfældet. På restaurationerne skal der yderligere bæres mundbind.

Der indføres et landsdækkende forsamlingsforbud på maksimalt 50 personer, og det maksimale antal tilskuere til fodboldkampe sænkes igen til 500.

De nye retningslinjer gælder til den 4. oktober. Statsministeren siger på pressemødet, at hun håber, disse restriktioner vil blive løftet igen inden for nær fremtid, og at det er derfor, de indtil videre kun gælder godt to uger.

»Indtil vi har en vaccine eller en effektiv behandling, er supervåbnet stadig de ting, vi gør hver især,« siger Mette Frederiksen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger, at restriktionerne på barer, caféer og restauranter kan blive løftet »så hurtigt som overhovedet muligt« på lokalt niveau, hvis man i en kommune f.eks. ser, at smitten falder tilstrækkeligt.

På pressemødet siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, at der lige nu er fokus på såkaldte superspredningsbegivenheder, og at forskning og evidens tillægger denne type begivenheder meget stor vægt i forhold til at arbejde aktivt imod smittespredningen. Det er ifølge direktøren i Sundhedsstyrelsen det sundhedsfaglige argument, der er fundamentet for blandt andet at stramme forsamlingsforbuddet til maksimalt 50 personer.

Kåre Mølbak, direktør i Statens Serum Institut, oplyser på pressemødet, at incidensniveauet på landsplan lige nu er 40 smittede personer per 100.000 indbyggere.

»Det er markant højere, end det vi tidligere har set,« siger Mølbak.

Rigspolitichef Thorkild Fogde siger, at politiet er gået op på det øverste trin i deres coronahåndtering.

BRANCHENYT
Læs også