Politik

Medier: Regeringen vil sigte efter 500.000 elbiler i 2030

Regeringen ventes her til eftermiddag at komme med et udspil om en ny transportaftale i forlængelse af Eldrup-kommisionenes forslag tidligere på måneden.

Foto: Reuters/Hannah McKay

500.000 elbiler på danske veje i 2030, kilometerbaseret vejafgift på tung transport og øget krav til iblanding af biobrændsel i de fossile tanke.

Sådan lyder regeringens mål i udspillet til en transportaftale, som den vil præsentere torsdag. Det erfarer TV2 og Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil det give en reduktion på én million ton i drivhusgasserne. Halvdelen af reduktionen kommer fra iblanding af biobrændsel i de fossile tanke.

Udspillet skal nu forhandles med partierne på Christiansborg. Her skal regeringen formentlig forvente lige dele skuffelse og modstand fra støttepartierne, der ønsker større ambitioner på det grønne område.

De Radikales skatteordfører Kathrine Olldag siger til regeringens ambition om 500.000 elbiler:

- Det er meget langt væk fra vores klimaambitioner. Og det er sådan set også langt væk fra det regeringen selv har lovet. Regeringen vil gerne være med til 70 procents-målsætningen. Men hvis transporten - som samlet set står for en tredjedel af vores CO2 - kun skal bidrage med én million ton, så kommer både landbrug og virksomheder til at skulle aflevere temmelig meget mere, siger Kathrine Olldag.

BRANCHENYT
Læs også