Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Udskrevet Donald Trump: Vær ikke bange for coronavirus

Trump opfordrer efter sin indlæggelse med covid-19 amerikanere til at komme ud og ikke lade corona dominere.

Corona rammer verden
Trump delte sine tanker om virussen på twitter, kort inden han fløj hjem: Video: Donald Trump/Twitter/via Reuters

Præsident Donald Trump kom mandag aften lokal tid hjem til Det Hvide Hus efter tre døgns indlæggelse på Walter Reed-militærhospital i Maryland. Her var han indlagt med covid-19.

I en videomeddelelse, som præsidenten har delt på Twitter efter sin hjemkomst, opfordrer Trump amerikanere til "at komme ud" og ikke være bange for virusset.

- Jeg har lært så meget om coronavirus. En ting, der er sikkert, lad det ikke dominere jeres liv. Vær ikke bange for covid.

- Vi skal tilbage, og vi skal tilbage på job. Vi skal komme ud, men vær forsigtige, siger Trump i videoen.

Trump var iført mundbind, da han vinkede til de fremmødte journalister og vendte tomlen op, inden han gik op ad trapperne til sin bolig.

Her tog han mundbindet af og stillede op foran fotograferne, gav dobbelt "thumbs up" og gjorde honnør.

I videoen fra Det Hvide Hus giver Trump sit syn på coronavirus.

- Jeg ved, at der var en risiko, en fare. Det er okay. Men nu har jeg det bedre, jeg kan være blevet immun, det ved jeg ikke, siger præsidenten.

I Det Hvide Hus er præsidenten genforenet med førstedame Melania Trump, som også er smittet med coronavirus.

Da Trump forlod Walter Reed-hospitalet, spurgte en journalist, hvor mange af præsidentens ansatte der var syge.

Trump svarede ikke på spørgsmålet. I stedet lød der et "mange tak" fra præsidenten.

- Tror du, at du kan være en superspreder? spurgte den samme journalist.

Heller ikke det spørgsmål svarede Trump på. I stedet vendte han tomlen op, før han satte sig ind i sin bil og kørte mod helikopterpladsen ved siden af hospitalet.

Donald Trumps covid-19-forløb

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vendte natten til tirsdag dansk tid hjem til Det Hvide Hus efter at have været indlagt på et hospital i Maryland med covid-19 i tre dage.

Få her et overblik over præsidentens sygdomsforløb (datoer er angivet i lokal tid):

  • 26. september:

Donald Trump er vært for en begivenhed i Rosenhaven i Det Hvide Hus, hvor han præsenterer sin kandidat til højesteret, Amy Coney Barrett. Over 150 gæster deltager, herunder Trump-rådgiver Kellyanne Conway og tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie.

Samme dag taler Trump til et vælgermøde i Middletown i delstaten Pennsylvania. Han er ledsaget af sin nære rådgiver Hope Hicks.

  • 29. september:

Trump deltager i den første tv-debat med Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, i Cleveland i delstaten Ohio. Trump og hans familie samt andre gæster bærer ikke mundbind under arrangementet.

  • 30. september:

Trump holder et udendørs-vælgermøde i Duluth i delstaten Minnesota. På flyveturen hjem til Washington D.C. føler rådgiver Hope Hicks sig dårlig og selvisolerer.

  • 1. oktober:

Rådgiver i Det Hvide Hus Hope Hicks bliver testet positiv for coronavirus.

Samme dag deltager Trump i et fundraising-arrangement og en rundbordssnak med støtter på sin golfklub i Bedminster i delstaten New Jersey.

  • 2. oktober:

Klokken 00.54 Washington D.C.-tid tweeter Trump, at han og førstedame Melania Trump er testet positive for coronavirus.

Samme dag oplyser den republikanske senator Mike Lee fra delstaten Utah, som også er medlem af USA's retsudvalg, at han er testet positiv for virusset. Mike Lee mødtes med kandidat til højesteret Amy Coney Barrett 26. september.

Derudover oplyser embedsmænd fra Cleveland, at mindst 11 positive coronatest kan spores til forberedelserne til præsidentdebatten 29. september.

Samme dag oplyser senator Thom Tillis fra Republikanernes Nationale Komité (RNC), at han er testet positiv efter at have mødtes med Amy Coney Barrett 26. september.

Om aftenen bliver Donald Trump fløjet fra Det Hvide Hus til Walter Reed-militærhospital i Maryland efter at have oplevet "milde symptomer", herunder en smule feber.

Senere samme aften tweeter tidligere rådgiver for Trump Kellyanne Conway, der også var til stede i Rosenhaven 26. september, at hun er testet positiv.

Senere oplyser Trumps valgkampagneleder, Bill Stepien, at han er blevet testet positiv.

  • 3. oktober:

Modsat Det Hvide Hus, der forsøger at nedtone præsidentens kamp mod covid-19, siger Trumps stabschef, Mark Meadows, til Fox News, at præsidentens tilstand var faretruende dårlig dagen før, da hans "iltniveau faldt drastisk".

36 timer efter at Trump oplyste offentligheden om sin smitte, skaber præsidentens læge, Sean Conley, forvirring, da han siger, at Trump er "72 timer inde i diagnosen". Han korrigerer senere sin udtalelse.

Samme dag bliver tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie, som var gæst i Rosenhaven 26. september, indlagt efter at være blevet testet positiv for coronavirus.

Senere samme dag tweeter Donald Trump sin første video fra Walter Reed-hospitalet, hvor han fortæller, at han har det "meget bedre nu".

  • 4. oktober:

Nick Luna, Trumps personlige rådgiver, bliver testet positiv.

Senere udtaler Trumps lægehold, at præsidentens tilstand er blevet forbedret i løbet af weekenden.

Samme dag forlader Trump hospitalet kortvarigt for at køre en tur og hilse på de tilhængere, der har samlet sig foran hospitalet. Trump møder massiv kritik for at udsætte sin chauffør og livvagter for smitterisiko.

  • 5. oktober:

Presserådgiver i Det Hvide Hus Kayleigh McEnany oplyser, at hun er testet positiv.

Efter tre dages indlæggelse vender Trump hjem til Det Hvide Hus.

Kilde: NBC News

Trump har fået massiv kritik for en køretur søndag, hvor han fra bagsædet af en bil vinkede til de tilhængere, der havde samlet sig foran militærhospitalet for at vise deres støtte til præsidenten.

Det fik flere sundhedseksperter til at kritisere præsidenten for at have udsat sin chauffør og sine livvagter for unødig smitterisiko ved at køre rundt i den hermetisk lukkede bil.

Kort før Trump forlod hospitalet, skrev han på Twitter, at han vil være tilbage i valgkampen snart.

- Vil være tilbage på kampagnesporet snart, skrev præsidenten.

Tidligere mandag, da det blev annonceret, at Trump ville blive udskrevet klokken 18.30 lokal tid, skrev Trump på Twitter, at han har det "virkelig godt".

- Vær ikke bange for covid. Lad det ikke dominere dit liv, lød det.

Præsidentens læger oplyste desuden på et pressemøde, at Trump lever op til alle krav for at blive udskrevet.

Den 74-årige Trump blev indlagt på Walter Reed-militærhospital fredag. Hen over weekenden var der meldinger om, at han havde høj feber. Men mandag eftermiddag dansk tid var meldingen fra hans stabschef, Mark Meadows, at præsidenten er i bedring.

BRANCHENYT
Læs også