Politik

Frank Jensen har indkaldt til S-krisemøde om sine krænkelsessager

Socialdemokratiet i København holder krisemøde om overborgmester Frank Jensens krænkelsessager, som Jyllands-Posten har skrevet om. Det er Frank Jensen selv, der har indkaldt mødet, skriver han.

Arkivfoto:  Anthon Unger

Søndag er der indkaldt til krisemøde for Socialdemokratiet i København.

Det oplyste blandt andre Robert Nielsen, kredsformand for S i Sundbyvester, til Jyllands-Posten lørdag middag. Midt på eftermiddagen lod Frank Jensen vide, at det er ham selv, der har indkaldt til mødet.

»Jeg har indkaldt til møde i morgen på rådhuset for mine partifæller i BR-gruppen (partiets gruppe i Borgerrepræsentationen. red.), Socialdemokratiet i Københavns forretningsudvalg og kredsformænd for at få talt den aktuelle situation igennem. Som jeg også skrev i går, er jeg forfærdelig ked af den situation, jeg har skabt. Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning – dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket. Efter mødet med mine partifæller vil jeg gerne tale med pressen,« skriver Frank Jensen på Facebook.

Mødet er indkaldt, efter Jyllands-Posten fredag kunne fortælle, at Frank Jensen har været involveret i to krænkelsessager i henholdsvis 2012 og 2017, som hidtil ikke har været kendt i offentligheden.

Frank Jensen har også to gamle krænkelsessager fra henholdsvis 2004 og 2011.

»Det vigtige er, at vi får en snak med Frank om det her og en forklaring på, hvad der sker, og hvordan vi kommer fremad,« lyder det til Ekstra Bladet om søndagens møde fra Carlo Søndergaard, kredsformand for Indre By og Christianshavn.

»Jeg er helt sikker på, at vi får Franks forklaring, og at det ikke foregår fremadrettet,« lyder det også fra Søndergaard til TV 2 News.

Socialdemokratiet har oplyst til Ritzau, at Frank Jensens sager også skal undersøges af det advokatfirma, som Socialdemokratiet har tilknyttet til at kunne kontaktes af socialdemokrater, der har oplevet krænkelser.

Det fortæller Jan Juul Christensen, partisekretær i Socialdemokratiet.

»Vi har vedtaget nogle retningslinjer og etableret en uafhængig advokatordning. Der har jeg nu taget initiativ til, at den her advokatordning skal gennemgå de ting, der er kommet frem i Jyllands-Posten i forhold til Frank Jensen,« siger Jan Juul Christensen til Ritzau.

Læs også