Politik

S-ordfører Jesper Petersen: Havde som 20-årig et seksuelt forhold med 15-årig

Socialdemokratiets politiske ordfører skriver på Facebook, at han i bagklogskabens lys ikke skulle have haft sex med en pige fra en skole, hvor han tidligere havde været lærervikar.

Jesper Petersen (S) har valgt at overgive sagen om et samleje med en dengang 15-årig pige til det eksterne advokatfirma, som Socialdemokratiet har hyret til at undersøge sager om mulige krænkelser. Arkivfoto: Jens Dresling

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, vælger nu selv at fortælle om en 19 år gammel sag, hvor han havde sex med en 15-årig pige, som han kendte fra en skole, hvor han havde været lærervikar.

Han var selv lige fyldt 20 år på tidspunktet, og der var tale om et »engangsforhold,« skriver han på Facebook.

»Sagen er, at jeg tilbage i efteråret 2001, da jeg lige var fyldt 20 år, havde et engangsforhold med en pige på 15 år. Vi havde samleje, der var samtykke fra begge parter, og det var efter gensidig interesse, at vi var sammen. Pigen kendte jeg fra en af de skoler, som jeg havde været lærervikar på i mit sabbatår efter gymnasiet. Vi var sammen en aften, efter jeg var stoppet som vikar på skolen,« skriver Jesper Petersen i opslaget.

»Jeg kunne ikke se det forkerte i forholdet, fordi jeg var stoppet som lærervikar, og hun var over den seksuelle lavalder,« understreger han.

Jesper Petersen fortæller videre, at han nu - 19 år senere - er blevet gjort bekendt med, at pigen efterfølgende har været »påvirket negativt« på forskellig vis.

»Jeg er ked af, at jeg har såret hende, og af at hun har haft det dårligt med episoden. Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg har på ingen måde ønsket at gå over grænser.«

Han tilføjer, at han ikke har hørt fra kvinden siden 2001, men at han blev kontaktet af hende for tre uger siden.

»Jeg har tilbudt hende at tage med til fælles samtaler hos en psykolog, hvis det kan hjælpe hende. Det tilbud står stadig. Jeg var som ungt menneske ikke tilstrækkeligt moden til at bedømme hele situationen. Med den livserfaring, jeg har i dag her 19 år senere, og med de informationer, der kommer frem om kvindens baggrund, kan jeg godt se, at vi ikke skulle have været sammen,« skriver Jesper Petersen.

På tidspunktet for episoden med den daværende folkeskoleelev var Jesper Petersen aktiv i SF Ungdom og folketingskandidat for SF. Han skiftede senere til Socialdemokratiet i 2013.

Ville imødegå avisartikel

Jesper Petersen valgte at fortælle om sagen, fordi han troede, at Ekstra Bladet på vej med en artikel om episoden. Ekstra Bladets historie skulle ifølge Jesper Petersen indeholde en »række usande påstande« om engangsforholdet.

Avisens ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, afviser dog i en kommentar til Facebook-opslaget, at Ekstra Bladet vil bringe historien om den gamle sag.

Poul Madsen uddyber på Twitter, at Ekstra Bladet ganske rigtigt har researchet på sagen og forelagt avisens viden for Jesper Petersen, men at Poul Madsen har vurderet, at sagen »er for gammel til at blive læst i nutidens #MeToo-storm.«

Jesper Petersen beskriver det som »grænseoverskridende« at skulle dele intime detaljer fra sin ungdom med resten af Danmark.

Selvom sagen foregik inden, at Jesper Petersen blev socialdemokrat, vil den i dag 39-årige politiske ordfører nu overgive sagen til det eksterne advokatfirma, som Socialdemokratiet har hyret til at undersøge sager om mulige seksuelle krænkelser i partiet.

BRANCHENYT
Læs også