Serier

Førstehjælp til dansk økonomi: Regeringen vil udvide boligjobordningen markant og hjælpe eksporten

Regeringen foreslår at udvide boligjoboordningen midlertidigt i 2021 for at sætte skub i dansk økonomi under coronakrisen.

Corona rammer verden
Nicolai Wammen under dagens pressemøde. Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose, afholder pressemøde med lancering af strategien "Grønne indkøb for en grøn fremtid" i Rentekammersalen i Finansministeriet torsdag den 29. oktober 2020.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Regeringen vil udvide den såkaldte boligjobordning markant næste år for at sætte skub i dansk økonomi under coronakrisen.

Samtidig vil regeringen afsætte 500 mio. kr. årligt i perioden 2021-2023 til at støtte dansk eksport.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde mandag. Pressemødet kommer i forbindelse med, at regeringen nu indleder forhandlinger om næste års finanslov.

»Vi er nødt til at indstille os på en ny og stor usikkerhed om dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det er udgangspunktet, når vi nu går i gang med finanslovsforhandlingerne,« siger finansminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Boligjobordningen, der også er kendt som håndværkerfradraget, giver mulighed for at trække en række serviceydelser og grønne håndværksydelser fra i skat

I dag kan danskerne få fradrag for serviceydelser for op til 6.400 kr. om året per person og håndværkerydelser for op til 12.800 om året per person – det vil sige samlet 19.200 kr. om året.

Regeringen foreslår nu, at fradraget i 2021 bliver forøget for både serviceydelser og håndværksydelser, så loftet for begges vedkommende hæves til 25.000 næste år.

Finansministeriet vurderer, at regningen for den midlertidige udvidelse af boligjobordningen i 2021 vil blive på 340 mio. kr. Regeringen foreslår ikke i sit udspil, hvilke konkrete service- og håndværksydeler, der skal være omfattet af den udvidede boligjobordning.

Samtidig foreslår regeringen, at der årligt skal bruges 500 mio. kr. i årene 2021-2023. Bl.a. skal der bruges 275 mio. kr. årligt på ekstra finansiering af danske eksportvirksomheder, ligesom der skal bruges 105 mio. kr. årligt på eksportfremme og rådgivning.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv bliver regeringens foreslag mødt med glade miner.

»Det er gode og positive tiltag, som vi i Dansk Erhverv kun kan bakke op om. Vi har længe kæmpet for en udvidet boligjobordning - også på service. Derfor hilser vi udvidelsen velkommen,« siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

BRANCHENYT
Læs også