Politik

Solceller på sort muld – er det et eventyr eller en katastrofe?

Solceller haler ind på vindmøller som hovedkilden til grøn energi. Men solcellerne fylder og forandrer landskabet og skaber lokale konflikter. I landsbyen Ålsrode på Djursland kalder de det en katastrofe. Vest for Holstebro i Vestjylland vil den lokale borgerforening brande sig på solcelleparken, der åbner om få måneder.

På markerne mellem landsbyerne Bur og Naur vest for Hostebro er en solcellepark på 200 hektar lige nu ved at blive sat op. Det bliver landets største. Foto: Casper Dalhoff Der er mange solcelleprojekter på vej i hele landet. Landsbyen Ålsrode ved Grenå, kan ved en godkendelse blive pakket ind i solceller på to/tre sider.

Bo Jensen triller sin røde Ford Fiesta ned ad en mudret grusvej vest for Holstebro. Han har talt os gennem istidslandskabet, over højderyggen Marens Røw og skoven med mountainbike-ruterne hele vejene fra Naur, men lige her bliver han stille, læner sig frem mod forruden.

»Hold da op, det er stort det her,« siger han, der er formand for borgerforeningen i landsbyerne Naur, Sir, Krunderup og Alstrup...

BRANCHENYT
Læs også