Serier

Regeringen kritiseres for at aflive avlsmink uden at afsøge alternativer

Det centrale grundlag for beslutningen om at slå alle danske mink ned tager ikke stilling til, om det ville være forsvarligt at bevare en andel af de vigtige avlsdyr. Det møder kritik.

Corona rammer verden
Risikovurdering fra SSI forholder sig ikke til, om der er stor risiko ved at bevare avlsdyrene, siger faglig direktør i SSI, Kåre Mølbak. Foto: Casper Dalhoff Minkfram ved Brovst Minkfarmer Erik Thomsen er påbegyndt arbejdet med at slå sine dyr ned. Foto er fra fredag den 23.10. Minkavler Erik Thomsen går alene med aflivningen af sine dyr. Hanvil selv lukke ned for det, han i 16 år har investeret tid og kræfter i. Foto: Casper Dalhoff

Regeringen og statsminister Mette Frederiksen har gentagne gange sagt, at der ud fra en risikovurdering fra Statens Serum Institut (SSI) ikke var andre muligheder end at slå alle mink i Danmark ned – også avlsdyrene, som er kernen i minkerhvervet.

Men risikovurderingen forholder sig slet ikke til, om der er stor risiko ved at bevare avlsdyrene, siger Kåre Mølbak, faglig direktør i SSI nu. Man kan »ikke anvende vores risikovurdering til at konkludere, om der er stor risiko ved at lade avlsdyrene overleve,« oplyser han. ..

BRANCHENYT
Læs også