Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mette Frederiksens ageren er uklar i redegørelse. I dag skal hun svare på centrale spørgsmål

Efter en redegørelse om minksagen er det fortsat uklart, hvornår Mette Frederiksen fik besked om manglende lovhjemmel – og hvad hun så gjorde. Onsdag skal hun svare på spørgsmål om sin rolle.

Corona rammer verden
Statsminister Mette Frederiksen skal onsdag i en forespørgselsdebat i Folketinget, hvor hun skal svare på spørgsmål om sin rolle i minksagen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix (ARKIV) Statsminister Mette Frederiksen (S), sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), fødevareminister Mogens Jensen (S), faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak og Rigspolitichef Thorkild Fogde under et virtuelt pressemøde, hvor statsministeriet giver status på situationen med covid-19-smitte i mink samt håndteringen heraf i Eigtveds Pakhus onsdag den 4. november 2020. Regeringen kommer snart med en redegørelse om minksagen. Det kan betyde et farvel til Mogens Jensen som minister. Men statsministeren kan også have et ansvar. Det skriver Ritzau, mandag den 16. november 2020.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen er med »kirurgisk præcision« pillet ud af redegørelsen om minksagen, siger Venstre, mens De Konservative ser afhøring af vidner som afgørende for at få klarlagt hendes rolle i minksagen. Også De Radikale vil have mere frem.

Det sker før onsdagens hasteforespørgsel i Folketinget, hvor Mette Frederiksen skal besvare spørgsmål om aflivning af mink uden lovhjemmel, herunder »statsministerens egen rolle i sagen«...

BRANCHENYT
Læs også