Serier

London har 42 procent flere corona-dødsfald på en uge

Effekten af nye og strammere restriktioner for borgerne er ikke slået igennem endnu.

Corona rammer verden
En kvinde protesterer mod obligatorisk coronavaccinering uden for  Bill og Melinda Gates Foundation i det centrale London. Foto: Justin Tallis/AFP

Den britiske hovedstad er ramt af en stor stigning i antallet af coronarelaterede dødsfald, skriver The Standard.

I den seneste ugemåling er antallet af døde i London således steget fra 87 til 124 svarende til 42 procent. På landsplan frem til d. 13. november er ugetallet for coronarelaterede dødsfald steget med 612 til 2.838. En stigning på 27,5 procent.

Tallene for London er de værste i 25 uger. Byen er heldigvis stadig et godt stykke fra det hidtil højeste antal coronarelaterede dødsfald i midten af april, da der blev opgjort 1.818 omkomne.  

Premierminister Boris Johnson varslede mandag, at restriktionerne for befolkningen vil blive øget for at få styr på spredningen af virussen. Pubber, restauranter og barer håber imidlertid fortsat på at kunne have åbent på visse betingelser. Der er forskel på restriktionerne, afhængigt af hvilken region man bor og driver virksomhed i.

De britiske dødstal er behæftet med en forsinkelse på 14 dage. Det betyder, at effekten af de øgede restriktioner for briterne først bliver synlige i sygdomstallene noget senere.

Boris Johnson sagde mandag, at julen i år ikke bliver normal, da det vil blive nødvendigt at »opretholde presset på virussen«, skriver Euronews.

Ifølge regeringsminister Michael Gove satser regeringen imidlertid på, at de britiske familier stadig skal have mulighed for at mødes i højtiden - uden dog at komme nærmere ind på rammerne.

Og Boris Johnson har slået en ganske optimistisk tone an i forhold til det længere perspektiv.

»Heldigvis kan vi se en vej ud af pandemien. Kavaleriet i form af lægevidenskaben kommer os til hjælp med vacciner«.

Ifølge sundhedsminister Matt Hancock kan briterne muligvis begynde at vaccinere fra december.

Storbritannien er hårdest ramt af corona i Europa med i alt 56.000 dødsfald. Til sammenligning har Italien 51.300 dødsfald, Frankrig 49.300 dødsfald og Spanien 43.700 dødsfald. Se optælling fra John Hopkins her.

BRANCHENYT
Læs også