Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA har et coronadødsfald hvert 40. sekund

USA er nu oppe på det højeste antal daglige coronadødsfald siden maj, og hospitalerne er ved at være fyldt op.

Corona rammer verden
Anthony Fauci, der er direktør for USA's Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme, beder amerikanerne ”holde ud lidt endnu” og fortsat bære mundbind, holde afstand og undgå trængsel, særligt indendørs. Foto: TimothyA. Clary/AFP

For første gang i et halvt år er det daglige antal dødsfald blandt coronasmittede oppe over 2000 i USA.

Tirsdag registrerede amerikanske sundhedsmyndigheder rundt i landet i alt 2157 coronadødsfald. Det svarer til et dødsfald hvert 40. sekund.

Inden for samme døgn er der registreret 170.000 nye smittetilfælde. Eksperter forventer også at se dette tal stige, fordi mange amerikanere ignorerer sundhedsmyndighedernes råd om ikke at rejse i forbindelse med thanksgiving-højtiden torsdag.

Hospitaler rundt i USA er ved at være fyldt med coronapatienter. I alt er 87.000 mennesker indlagt på et amerikansk hospital – det hidtil højeste, siden coronaudbruddet nåede til landet.

Anthony Fauci, der er direktør for USA's Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme, beder amerikanerne ”holde ud lidt endnu” og fortsat bære mundbind, holde afstand og undgå trængsel, særligt indendørs.

- Hvis vi gør de ting, kommer vi igennem det. Så det er min bøn op til højtiden, siger han til tv-stationen ABC News.

Fauci og andre eksperter frygter, at sammenkomster i forbindelse med thanksgiving kan resultere i yderligere op mod en million smittetilfælde.

Men de peger samtidig på, at der er lys for enden af tunnellen i form af en vaccine, der måske kan sendes ud til de mest udsatte og sårbare grupper allerede i næste måned.

I bedste fald kan 40 millioner vacciner være sendt ud til amerikanerne inden nytår.

Den kommende præsident, Joe Biden, har sagt, at coronakrisen vil have højeste prioritet for ham. Han ventes senere onsdag at komme med en udtalelse om emnet.

Den nuværende præsident, Donald Trump, har ikke sagt meget om coronasituationen.

Det højeste antal coronadødsfald, USA nogensinde har registreret på et enkelt døgn, var 2806. Det blev registreret den 14. april, viser en opgørelse, som nyhedsbureauet Reuters har foretaget.

Nogle kilder sætter tallet højere. Det skyldes, at dødsfald fra dagene forinden ikke var talt med i statistikkerne.
 

BRANCHENYT
Læs også