Serier

Regeringen indkalder til pressemøde om udvidelse af coronatiltag

Corona rammer verden
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Torsdag klokken 13.30 er der indkaldt til pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet om skærpede restriktioner i flere dele af Danmark.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Fra regeringen deltager sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Også direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum og direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri deltager på pressemødet.

Ifølge TV2 vil regeringen udvide den delvise nedlukning til at gælde i omkring 30 kommuner yderligere.

38 kommuner er allerede underlagt udvidede restriktioner.

Torsdag klokken 11.45 mødes sundhedsminister Magnus Heunicke (S) virtuelt med sundhedsordførerne fra Folketingets partier om den nuværende coronasituation.

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder fra Guldborgsundlisten, oplyser til Ritzau, at han klokken 12.30 er indkaldt til møde med Heunicke.

Flere borgmestre bekræfter til Ritzau, at de er indkaldt til et virtuelt møde.

I øjeblikket gælder der fra 9. december til 3. januar yderligere restriktioner i Aarhus, Odense, København og 35 andre sjællandske kommuner.

Det betyder, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digitalt.

Desuden er barer, caféer og restauranter lukket. Der må dog gerne sælges takeaway. Altså mad ud af huset.

Teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket. Det samme gør sig gældende for svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller, museer, biblioteker og aftenskoler.

Steder, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Professionelle idrætsudøvere må dog fortsat anvende indendørsområderne.

I idræts- og foreningslivet må der som udgangspunkt kun være ti personer til stede på samme sted. Men det har de facto betydet, at en del eksempelvis fodboldklubber har lukket ned for i år.

Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde lukket for offentligheden.

Offentlige arbejdspladser opfordres til at sende medarbejdere hjem, der ikke opfylder kritiske funktioner. Desuden opfordres private arbejdsgivere til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

BRANCHENYT
Læs også